Predsjednici pozlilo u crkvi, morala napustiti misu povodom Dana državnosti

Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Nagađa se da su bolovi u leđima krivi za sve.

Hrvatska danas slavi dan kada je postala samostalna država, povodom toga u Zagrebačkoj katedrali održana je misa za Dan državnosti. Na njoj je bio i državni vrh, uključujući predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića, te predsjednika hrvatskog sabora Gorana Jandorkovića. Misu je predvodio kardinal Josip Bozanić, ali predsjednica nije dočekala njezin kraj, naime, pozlilo joj je i morala je napustiti crkvu.

“Prije svega čestitam svima Dan državnosti, zaista su Hrvatska i svi naši ljudi puno toga učinili. Od obrane od velikosrpske, Miloševićeve agresije, razvoja demokracije i institucija, pristupanje EU… Izvršili smo zadaće koje smo stavili pred sebe početkom devedesetih, a sada je pred nama ispunjavanje ciljeva koji će ići za većom kvalitetom života naših ljudi, novim poslovima. Ključna je i stabilnost javnih financija, održivost, to je politika koju trenutno vodimo i to su temeljne zadaće Vlade i na tome ćemo ustrajati”, izjavio je premijer.

Prije samog početka mise Dan državnosti je čestitala i predsjednica:

“Želim da ovaj dan provedemo u pijetetu prema prošlosti i s optimističnim pogledom u budućnost, da se uhvatimo u koštac s demografijom, razvojem, obrazovanjem i tako dalje”.

Usred mise predsjednici je pozlilo i morala je izaći iz katedrale, te se više nije vratila. Njezin glasnogovornik kazao je da je sve u redu, ali i da joj je pozlilo zbog bolova u kralježnici zbog koji mora na intenzivnu fizikalnu terapiju, javlja N1.

Komentari

Komentari

loading...