Pred djecom naganjao suprugu nožem i prijetio da će je zaklati

FOTO: Radio Mrežnica

Ženi se bore za život.

Obiteljska svađa u centru Karlovca u ponedjeljak prijepodne prerasla je u pokušaj ubojstva.

Kako kažu svjedoci, koji su se u tom trenu našli na mjestu zločina, bračni par s dvoje odrasle djece bio je u automobilu koji je naglo zakočio, a iz njega je istrčala supruga s krvavim rukama i tijelom. Za njom je izjurio i suprug s dugačkim nožem i vikao “Ubit ću te, zaklat ću te!”

Ranjena žena trčala je oko automobila, a naposljetku je pobjegla u sportsku kladionicu s nekoliko ozljeda na tijelu. U međuvremenu je sin uspio ocu oduzeti nož i zadržati ga na mjestu zločina do dolaska policije i hitne pomoći. Kćer je sve promatrala u suzama i dozivala majku.

Napadač je uhićem i priveden u postaju, gdje se nalaze i djeca na ispitivanju. Žena je prebačena u bolnicu i liječnici se bore za njen život. Očevid je u tijeku, piše Večernji. 

U Zagrebu sve više obiteljskog nasilja s kobnim posljedicama

Prije desetak dana svjedočili smo nesretnoj sudbini Kristine Krupljan, mlade Zagrepčanke kojoj je presudio David Komšić. Nekoliko puta djevojka ga je prijavljivala za nasilje, on je dobio zabranu prilaska od dva mjeseca, a njihov posljednji susret bio je koban. Trudnu Kristinu mladić je ubo više od 60 puta i njezino tijelo ostavio na parkirališu ispred zgrade u kojoj je živjela. Ubrzo nakon stravičnog zločina David se ppjavio u policijskoj postaji i priznao.

>>> Stravični detalji s ispitivanja ubojice: Trudnu djevojku izbo 60 puta i prerezao joj grkljan

Prije nekoliko mjeseci svjedočili smo i slučaju obiteljskog nasilja u Gajnicama. Tamo je muškarac pred dvoje male djece u parku fizički zlostavljao svoju zaručnicu. Zahvaljujući građanima i njihovoj reakciji policija ga je uspjela privesti. Određen mu je jednomjesečni pritvor, ali ubrzo je izašao na slobodu i javno priznao da ju je tukao, ali i zaprijetio ljudima da se ne miješaju.

>>> Tukao ženu, susjedi ga prijavili – sad im prijeti: ‘Tukao sam svoju zaručnicu, ali ju volim. Nemojte se miješati jer neće dobro završiti’

Samo tjedan dana nakon slučaja u Gajnicama, pisali smo o ubojstvu u Španskom. Tamo je muškarac ubio ženu, a punicu je ranio nožem. I ovog puta radilo se o obiteljskoj svađi koja je prerasla u ubojstvo i pokušaj ubojstva.

>>> KRVAVI POHOD NOŽEM: Žena podlegla ozljedama i umrla u bolnici

Nikad više ubojstava

Nedavno smo pričali s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova, Višnjom Ljubičić i njezine riječi razlog su za zabrinutost. Naime, ona navodi da je tijekom 2016. godine zabilježen je najveći broj ubojstava žena u zadnjih 7 godina. To se događa u situaciji dok u istom vremenskom periodu statistički bilježimo sedmogodišnji kontinuiran pad prekršajnih djela nasilja u obitelji.

Što je još rekla možete pročitati OVDJE.

 


Komentari