POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: Predsjednica, Milanović, Karamarko i drugi na dnevnom redu

Facebook

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici odlučiti o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetima dužnosnika: predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, tehničkog predsjednika Vlade Zorana Milanovića, tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića, saborskog zastupnika Tomislava Karamarka u dva predmeta i tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge.

Povjerenstvo će na sjednici također donijeti odluke u predmetima dužnosnika: tehničkog ministra zdravlja Siniše Varge u dva predmeta, tehničkog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika i načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović (od 13 do 14 sati).

Na sjednici će dati i mišljenja u predmetima na zahtjev dužnosnika: predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, te zastupnika u Hrvatskom saboru Roberta Podolnjaka. Povjerenstvo će dati očitovanja u predmetu povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Novalje Roberta Badurine, javlja dnevnik.hr.

Povjerenstvo bi, podsjećamo, trebalo odlučiti i hoće li pokrenuti postupak protiv tehničkog ministra obrane Ante Kotromanovića zbog sporne karte za putovanje zrakoplovom s obitelji na Mali Lošinj. Put od Zagreba do lošinjske zračne luke, prema cjeniku privatne kompanije s kojom je letio iznosi samo u jednom smjeru 14 250 kuna. Odluče li pokrenuti postupak protiv Kotromanovića to bi ga moglo stajati i do 40 tisuća kuna.

Dok se za Tomislava Karamarka spekulira kako je riječ o autu u vlasništvu tvrtke njegove supruge.

Željko Reiner i Robert Podolnjak iz MOST-a sami su službeno zatražili mišljenje mogu li se time istodobno baviti svojim poslom s obzirom na nove dužnosti.

Tko je prijavio one koji nisu sami zatražili potvrdu nije utvrđeno.


Komentari