Ponovo su krenule jutarnje gužve, budite strpljivi

FOTO: Wiki

Očekuje se pojačan promet.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, na 115. km + 800 m, kod čvora Brinje, u smjeru Splita treba voziti oprezno. Vozila su na zaustavnom traku.

Jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između južnog dijela tunela Bristovac i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 20h promet je prekinut na dionici županijske ceste ŽC5140 Krasno Polje-Švica-Otočac. Obilazak je ŽC5140 Lipovlje-Kuterevo, i obrnuto.

Promet je srednje gust na većini važnijih cestovnih pravaca.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na gradskim proetnicama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, na prilazima turističkim središtima duž Jadranske magistrale (DC8), na cestama u Istri, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga;
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17. kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Komentari