PONOVNI OBRAT: Nacionalno vijeće Mosta odlučilo da Domoljubnoj koaliciji ipak ne zatvaraju vrata!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ bi se trebao o njihovom pozivu odlučiti do sutra u 16 sati. 

Nacionalno vijeće Mosta danas je jednoglasno odlučilo kako vrata za sastavljanje tripartitne vlade Domoljubnoj koaliciji ipak ostavlja otvorenima. Odlučili su to nakon jučerašnje izjave Bože Petrova koji rekao kako je, s obzirom da je Tomislav Karamarko zajednički sastanak napustio 20 min nakon njegovog početka i nije potpisao ugovor, suradnja Mosta i Domoljubne koalicije gotova.

Na svom su Facebook profilu objavili kako Domoljubnoj koaliciji daju rok za odluku hoće li se vratiti u pregovore ili neće:

“Molimo Hrvatsku demokratsku zajednicu i Domoljubnu koaliciju da se do ponedjeljka, 21. prosinca 2015. do 16 sati očituju žele li se uključiti u započeti proces, ali bez ikakvih dodatnih uvjeta koji bi mijenjali dvostrano potpisani „Preliminarni okvir dogovora“, jer je te promjene nemoguće izvršiti bez konsenzusa druge strane potpisnice.”

Današnja je odluka nacionalnog vijeća novi obrat u pregovorima oko sastavljanja vlade. Podsjećamo, sinoć su čelnici dviju koalicija trebali potpisati preliminarni okvir dogovora za sastavljanje Vlade. To je, međutim, napravio samo Zoran Milanović u ime koalicije Hrvatska raste, a Tomislav Karamarko napustio je sastanak i nije potpisao Preliminarni okvir dogovora za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove Vlade Republike Hrvatske, piše Vecernji.hr. 


Komentari