POLITIČKA KUHINJA NA VRHUNCU: Javnosti nepoznat političar predvidio rasplet događanja s Vladom

Svekoliko pučanstvo s velikim upitnikom iznad glave promatra politički igrokaz na relaciji Orešković – Karamarko – Petrov.

Hrvatski građani mora da se više ne snalaze u političkoj kuhinji dvaju ključnih aktera Vlade. Uzavrelim pregovorima između Mosta i HDZ-a ne nazire se kraj, a premda ih je buntovni dio pučanstva porukom na ulazu u središnjicu Mosta donedavno izjednačavao, čini se da tim metkovskog psihijatra Bože Petrova ima sve manje dodirnih točaka sa strankom koju su odabrali kao suradnicu. U toj zbunjujućoj političkoj situaciji priliku za povratak na vlast bez ponavljanja izbora za sebe vide oporbenjaci iz SDP-a koji podržavaju prijedlog Tomislava Karamarka o opozivu premijera Oreškovića.

No, dio političkih nezadovoljnika krije se i među onima koji se sabornice nisu dotakli. Takav je i Reformist Robert Hirc koji se oglasio na popularnom Facebooku zazivajući nove izbore.

“Danas bi MOST nakon sjednice vlade mogao priopćiti da su i oni za izbore i do kraja ovog ili sljedećeg tjedna bi zajedno s oporbom mogli izglasati raspuštanje ovog saziva Hrvatskog sabora. Obzirom da je na dnevnom redu današnje sjednice vlade nekoliko važnih tema, bilo bi dobro da sabor potraje dok se te teme ne potvrde u saboru.
Alternativa je da se još malo pohrvaju u blatu i da traže da HDZ povuče zahtjev za opoziv Oreškovića što je iluzorno da će HDZ učiniti, pa ćemo opet doći do raspuštanja sabora”, kazao je Robert Hirc, član Reformista uz priloženu fotografiju.

13332982_10207996426523078_8909089922520680169_n

Kakav nas scenarij u konačnici uistinu očekuje pokazati će vrijeme, a za nadati se ostaje da nećemo čekati predugo.

>>>RASKOL U HDZ-u! Bandić i Brkić protiv Karamarka, HDZ-ovci tvrde: ‘Novi izbori i – gotovi smo’

>>>VELIKA ANALIZA: KARAMARKA ODAO GOVORA TIJELA! Šef HDZ-a ovime otkrio više od planiranog (FOTO)

 


Komentari