POLICIJA USPJELA STABILIZIRATI STANJE: Lokalni taksisti u Splitu blokirali prolaz Cammeovim vozilima (FOTO)

Vodeća hrvatska prijevoznička kompanija Cammeo 17. studenog 2016. godine službeno je započela s poslovanjem na području Grada Splita i njegove okolice.
Implementacijom inovativnog poslovnog modela Cammeo partner i u suradnji s nositeljima tog projekta u prvoj fazi rada, Cammeo je omogućio stabilan posao s iznadprosječnim primanjima za prvih 75 donedavno nezaposlenih pojedinaca, koji su samo dio od tisuću novih djelatnika koje Cammeo namjerava zaposliti u narednom razdoblju kada planiraju proširenje radnih kapaciteta u Splitu, ali i u drugim gradovima diljem Dalmacije i ostatka Hrvatske. Sukladno tim planovima, udvostručit će se postojeći kapaciteti od tristotinjak vozila koliko trenutno broji Cammeova flota na nivou države.

U pokretanje poslovanja u Splitu Cammeo grupa kao krovna kompanija uložila je više od 3,5 milijuna kuna.

Regionalni lideri u ovoj djelatnosti

Poslovni model Cammeo partner nastao je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u obavljanju prijevozničke djelatnosti tijekom kojeg je razvijen niz inovativnih proizvoda i usluga koje su Cammeo pozicionirali kao regionalnog lidera u ovoj djelatnosti, ali i koje su uvelike promijenile navike korisnika.

Visoko kvalitetna i standardizirana usluga po prihvatljivoj cijeni potaknula je pozitivnu revoluciju na prijevozničkom tržištu još prije nekoliko godina, kada je Cammeo započeo sa širenjem poslovanja.

Cammeo partner je poslovni model koji omogućava svojim korisnicima sve potrebne resurse za obavljanje usluga prijevoza, a utemeljen je na tehnološkoj platformi koja služi kao posrednik između prijevozničke tvrtke i krajnjeg korisnika. Zahvaljujući toj aplikaciji, omogućena je besprijekorna komunikacija na svim razinama te potpuna kontrola poslovanja. Partneri u ovom poslovnom modelu na korištenje osim aplikacija , dobivaju potpuno novo i moderno opremljeno vozilo bez početnih ulaganja, usluge pozivnog centra, kompletnu tehnološku, logističku i marketinšku podršku Cammea.

Plaća i do 15 000 kuna

Cammeo partner može postati svaki poduzetnik ili obrtnik koji posjeduje valjane dozvole i kvalifikaciju te koji je u svojem radu spreman poštivati najviše profesionalne standarde Cammeo grupe. Svi partneri u svojem su radu potpuno samostalni pa sami kreiraju svoje radno vrijeme te im zarada ovisi o utrošenom radnom vremenu, a isplaćuje se svakodnevno, na kraju radnog dana. Na osnovu toga, mjesečna zarada može doseći i do 15 000 kuna.

Prije početka rada, svi Cammeo partneri i njihovi vozači prolaze temeljitu selekciju i edukaciju na Cammeovoj akademiji koja ih kroz bogat i sadržajan edukativni program osposobljava za odgovoran i zahtjevan posao vozača. Tek nakon što uspješno polože sve potrebne ispite, mogu započeti s radom.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Cammeo je do sada bio prisutan u osam hrvatskih gradova, a tijekom ovog mjeseca je, osim u Splitu, svoje poslovanje započeo i u Bjelovaru te je trenutno u 10 gradova. Tijekom narednog mjeseca, Cammeove će usluge biti dostupne u još pet hrvatskih gradova. Cijela grupacija zapošljava 825 djelatnika.[/box]

Poslovni model tvrtke C fleet

Nositelj ovog inovativnog poslovnog modela je tvrtka C fleet koja osim usluge dugoročnog najma vozila omogućava korištenje aplikacije koju su utemeljili i razvili Cammeovi zaposlenici, testirali je, stalno unaprjeđivali te prilagodili potrebama prosječnog korisnika. Ove jeseni, lansirana je dosad najnaprednija, četvrta verzija Cammeove aplikacije koja je posebno prilagođena za tvrtku Cfleet i poslovni model koji ona provodi.

taksisti-split

Lokalni taksisti blokirali prolaz Cammeovim vozilima

Nakon jutrošnje izvanredne konferencije za medije, vozačima Cammea bio je onemogućen početak rada jer su lokalni taksisti blokirali prolaz Cammeovim vozilima. Tom događaju svjedočili su i brojni predstavnici lokalnih medija, a intervenirala je i splitska policija.

Ovom prigodom, voditelj projekta Cammeo partner, g. Petar Dragić je rekao:

„Cammeo partner je novi poslovni model Cammeo grupe koji djeluje u skladu sa zakonskim regulativama. I prije deset godina, kada smo pokrenuli ovaj posao, naš početak je bio iznimno težak pa smo se susretali s brojnim kriznim situacijama. Radimo potpuno legalno, a samo u Splitu smo kroz ovaj partnerski program zaposlili 75 ljudi. Prije pokretanja poslovanja u Splitu, zatražili smo sastanak kod gradonačelnika Baldasara, ali nas on nije primio, već pročelnik kojem smo predstavili našu grupaciju i poslovne modele. Tijekom protekle godine, u državni proračun smo uplatili više od 21 mlijun kuna, za razliku od svih splitskih taksista koji zajedno taj iznos nisu platili u posljednjih 50 godina. Zanima me stoga kome je u interesu sprječavanje slobodne ekonomije?

Tijekom jutra, u samo 3-4 sata, tisuće Splićana su kontaktirali naš pozivni centar kako bi naručili svoju vožnju. Žao nam je što im u ovome trenutku ne možemo pružiti uslugu, no veseli nas njihov veliki interes, što znači da u Splitu postoji potreba za servisom poput našeg. Svim našim vozačima bit će uredno plaćen njihov rad, iako u ovome trenutku zbog blokade ne mogu obavljati svoj posao i unatoč tome što ćemo zbog ove situacije zabilježiti poslovne gubitke. Kao što smo u nekoliko navrata spomenuli, ovaj poslovni model nije novitet na tržištu jer ga već provode razne turističke agencije te tehnološka platforma koja već više od godinu dana posluje u četiri hrvatska grada“, kazao je Dragić.

cammeo-policija-split

Policija stabilizirala stanje

Nakon što su tijekom jutra splitski taksisti blokirali prolaz Cammeovim vozilima, nešto poslije 11 sati splitska policija je stabilizirala stanje te je Cammeu omogućen početak rada.

Tako će, sukladno najavama, tijekom sljedeća četiri dana, do 21. studenog u 7 sati ujutro, Splićani moći potpuno besplatno isprobati vožnju Cammeom unutar grada, odnosno do potrošnje od 40 kn.

Nakon toga, do kraja studenog, na snazi će biti i poseban popust od 20 % na ukupnu cijenu vožnje.

Regularna cijena vožnje Cammeom u Splitu će biti 5 kn za start te dodatnih 5 kn za svaki sljedeći prijeđeni kilometa te 50 lipa za svaku minutu rada.

Svoju vožnju Cammeom, u Splitu je moguće naručiti pozivom na telefonski broj 021 313 313, odnosno putem besplatne aplikacije na pametnim telefonima ili obrasca na internetskoj stranici cammeo.hr.


Komentari