POLICAJCI ĆE IMATI KAMERE NA ODORAMA: Sva postupanja će biti snimana

commons.wikimedia.org

Predstavljen je novi projekt Ministarstva unutarnjih poslova.

“E- sigurnost” je krenula od 10 sati kada su otvorene novi operativno-komunikacijski centri u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Nova računala, video-zidovi i oprema postavljeni su u svim centrima s ciljem olakšavanja zaprimanja prijava građana i razvrstavanje lažnih dojava. U 50 policijskih automobila postavljeni su i tableti s printerima i tipkovnicama.

Započela je i pokusna fazu u kojoj policajci dobivaju kamere koje će nositi zakačene za košulje te će snimati intervencije kako bi lakše vidjeli što se točno dogodilo i spriječili policijsku brutalnost, a na taj način će i građani imati nadzor nad policijom. Zagrebački policajci će dva mjeseca nositi kamere i to će biti pokusna faza.

Kroz nekoliko dana objavit će i aplikaciju “e-prijava” pomoću koje će građani moći slati anonimne prijave, fotografije i snimke nesreća, zločina, prekršaja, a policajci će odmah moći procijeniti situaciju.

Na predstavljanju projekata u Zagrebu su bili zamjenik ministra Evelin Tonković, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec te predstavnici HAKOM-a i Ericsson Nikole Tesle, pišu 24sata.

 


Komentari