POLEDICA NA CESTAMA: Prilagodite brzinu i održavajte sigurnosni razmak

Pexsels

Niske temperature uzrokuju probleme.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama. Gradom vladaju jutarnje dužve zato se naotužajte strpljenjem.

Zbog opasnosti od naleta na rasuto staklo na kolniku na riječkoj obilaznici (A7) na 26. km kod tunela Katarina u smjeru Rupe vozi se uz ograničenje brzine.

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranska magistrala (DC8) i državna cesta DC1 otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, kao i na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Na autocesti A1, kroz tunel Malu Kapelu u smjeru mora vozi se jednim trakom (dana 16. studenog 2016. do 18,00 sati), zbog radova.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • županijska cesta ŽC3275 u mjestu Donje Jame (zbog vode na kolniku);
  • županijska ŽC5199 Šušanj-Štirovača (zbog zimskih uvjeta);
  • lokalna cesta LC22001 u mjestu Gornji Macelj (zbog odrona).

>>> DRŽAVNA CESTA DC1 ZATVORENA DO DALJNJEG: Otežan promet kroz Lučko i Stupnik


Komentari