Pokušajem obaranja Guinnessovog rekorda započinje Aurea Fest 2017.

FOTO: Turistička zajednica

Tjedan dana vrhunskog provoda, obilje plesa i glazbe, privlačni slavonski specijaliteti, odlična vina i nadaleko poznata slavonska gostoljubivost.

Pokušajem obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem izvođenju pjesme We Will Rock You, grupe Queen, 27. kolovoza u 17 sati na Trgu sv. Terezije u Požegi, započinje Aurea Fest. Povijesne postrojbe, Gradska glazba Trenkovi panduri, kulturno-umjetnička društva s područja Požege, šokice i šokci, glazbenici, mažoretkinje, ulični zabavljači, konjanici, zaprege, vinogradari, vinari i voćari Požeško-slavonske županije, sudionici su jednog od najatraktivnijih festivala u Hrvatskoj.

Aurea fest je ponos i rezultat rada Požežana, jer festival može biti dobar onoliko koliko su dobri ljudi, a naši ljudi su izvrsni’, ističe Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

U sedam dana, čak 12 festivala sačinjava ono što se zajedničkim imenom zove Aurea fest Požega 2017., koji se ove godine održava pod motom Festival nad festivalima. Šetališna zona je zamišljena kao njegova arterija koja će svakodnevno kucati u ritmu štandova u slavonskom ruhu s rukotvorinama, uličnim izvođačima i glazbenicima. Posjetitelji će uživati u degustaciji domaćih delicija i drugih proizvoda obiteljskih gospodarstava. Pozivamo vas da nas pratite na facebook stranici i web stranici Aurea festa i budite dio naše priče. Dobro nam došli!’, poručuje Ivona Odvorčić Kahanek, iz ureda TZ Požeško-slavonske županije.

Izbor najgizdavije šokice, obilje plesa i dobre glazbe, izvrsna jazz srijeda uz Big Band Požega, izložbe slika, koncerti, žestoki ritam elektronske i house glazbe u četvrtak, festival popularne glazbe u petak te odlična svakodnevna zabava za djecu, razlog su više da budete dio najpoznatije požeške manifestacije.

Vrhunac festivala je tradicionalna manifestacija Zlatne žice Slavonije, koja će se održati 2. rujna u 20 sati na središnjem požeškom trgu.


Komentari