POJEFTINILA STRUJA, ALI NE SVIMA: HEP odobrio niže cijene električne energije ovoj skupini potrošača

Damir Spehar/PIXSELL

Na temelju novoga sporazuma koji je sklopljen u petak, 15. travnja, hrvatski obrtnici plaćat će niže cijene električne energije. 

Temeljem generalnog Sporazuma Hrvatske obrtničke komore s HEP Opskrbom, realizirani su u petak pojedinačni sporazumi između HEP Opskrbe i područnih (županijskih) obrtničkih komora, u okviru kojih će obrtnicima na području cijele Hrvatske biti osigurana niža cijena električne energije.

HEP Opskrba koristi svaku priliku za uključivanje u projekte kojima se potiče rast i razvoj poslovanja malog i srednjeg poduzetništva te očuvanje bogate obrtničke tradicije na ovim prostorima. Iz tog razloga, uključila se u projekt Zajednička nabava – HOK ZNA, kojim će se olakšati poslovanje obrtnicima i značajno sniziti troškovi na njihovim računima za električnu energiju. Na primjeru jednog tipičnog obrtnika, s godišnjom potrošnjom 6.000 kWh, moguće je uštedjeti od 520 do 1.800 kuna, ovisno o trenutnom opskrbljivaču, odnosno je li obrtnik korisnik zajamčene usluge ili je odabrao opskrbljivača. Sama ušteda uvelike ovisi o visini i načinu potrošnje, a preciznu uštedu, svaki obrtnik najlakše će saznati pozivom na besplatan telefon 0800 5255.

Hrvatska obrtnička komora okuplja gotovo 77.000 obrta koji čine respektabilan udio u gospodarstvu Republike Hrvatske pa je povećanje konkurentnosti članova, kroz uštede koje će ostvariti, mjerljiv doprinos u ukupnim gospodarskim aktivnostima.


Komentari