Pojačan promet: Vozi se usporeno zbog prometne nezgode na autocesti A1

FOTO: Dražen Komar
Stanje na hrvatskim cestama.

Prometovat će se uz povoljne vremenske uvjete diljem zemlje. Pojačan promet očekuje se u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama i obilaznicama.

Povremeni zastoji i vožnje u kolonama očekuju se u zonama radova. Tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i obrnuto, u smjeru unutrašnjosti.

Mogući su povremeni zastoji u blizini turističkih odredišta i u trajektnim lukama i pristaništima. Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i BiH.

Pojačan izlazak teretnih vozila očekuje na prijelazima Bregana, Bajakovo, Pasjak i Rupa. U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 između čvorova Lučko i Donja Zdenčina (na 8.+250.km) u smjeru Karlovca vozi se usporeno. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Radovi na autocestama:

  • A4 Goričan-Zagreb zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta i Dugog Sela (istoka) u smjeru čvora Ivanja Reka (zapada); u zoni radova čvora Kraljevečki Novaki u oba smjera prometuje se suženim kolnikom.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
  • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
  • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC23 kroz Dugu Resu;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo (do 21.10.);
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Komentari