POJAČAN PROMET: Prilagodite brzinu i način vožnje

Ivan Ramađa

Na mnogim dionicama još uvijek su radovi.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Gorskom kotaru i na sjevernom Jadranu. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjetimice u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Pojačan je promet na riječkoj obilaznici (A7), a usporeno u koloni vozi se između čvorova Rujevica i Orehovica u smjeru Zagreba.

Zbog radova u tunelu Mala Kapela na autocesti A1, u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 60 km/h.

Promet teče dvosmjerno, jednom stranom kolnika, na autocestama:

  • A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Ivanić Grad i Križ (65. +450 do 66. +200 km) na mostu Lonja;
  • A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km).

Danas (23. studenog), od 7 do 18 sati bit će zatvorene:

  • državna cesta DC29 kod mjesta Mače; obilazak za smjer Mače-Zlatar: ŽC2168-DC24 Poznanovec-Zlatar Bistrica-Zlatar, povremeno će obilazak za taj smjer biti: ŽC2128-DC29 Lobor-Velika Petrovagorska-Mače
  • županijska cesta ŽC3120 između naselja Donja Martinska Ves i Desno Trebarjevo; obilazak je: DC36 Sisak-Žažina- (DC30) Lekenik-Čiče i ŽC3041 Orle-Jezero Posavsko.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC5028 od skretanja za Podhum (LC58021) do DC3 (Soboli) i ŽC5028 od Vlačine do Soboli (DC3).

>>> DRŽAVNA CESTA DC1 ZATVORENA DO DALJNJEG: Otežan promet kroz Lučko i Stupnik


Komentari