PODSTANAR MU NAPRAVIO PROBLEME: ‘Ostavio mi je 14 000 kuna duga, kavez s velikim psima i vukovima’

zadarski.hr

”Mi smo mu iznajmili kuću, a on je naše stvari iz nje izbacio te je dogradio i pregradio tako da je više ne mogu legalizirati.”

Davor Špar (45) zaradio je prijavu za remećenje javnog reda i mira jer je vučnom službom pokušao sa svog imanja iz Ruplja kod Poličnika izbaciti svog 55-godišnjeg podstanara, Geralda Schulla iz Njemačke s kojim je 2014. u rujnu sklopio ugovor o najmu kuće za što je podstanar najamninu platio godinu dana unaprijed. Međutim, ovdje nastaju problemi. Schull je, kako kaže, prestao plaćati stanarinu, nije želio izaći, a kada je 45-godišnjak boravio sa suprugom u Zagrebu, koja se ondje liječila od karcinoma, podstanar je počeo graditi sve ono što mu vlasnik kuće nikada nije dozvolio, piše Zadarski.hr.

”Evo, pogledajte što nam je taj čovjek napravio! Mi smo mu iznajmili kuću, a on je naše stvari iz nje izbacio te je dogradio i pregradio tako da je više ne mogu legalizirati. Kad sam krenuo uklanjati njegove dogradnje, prijavili su me policiji i zaradio sam kaznenu prijavu. Od naše sobe napravio je kupatilo, naš namještaj, sudoper, perilicu, dječje krevete i madrace, sve je izbacio, bez naše dozvole izgradio je nekoliko šupa i vatrenica, iz njega je ostalo 14 tisuća kuna duga za struju i 4000 eura za stanarinu.”, ispričao je ogorčeni Špar i dodao kako je u kavezima ostavio 15 aljaških malamuta i dva vuka.

davor_spar11-280316

zadarski.hr

”Na kraju nisam znao što ću pa sam pozvao vučnu službu s dizalicom da mi njegov kobi, zajedno sa njegovim stvarima iz kuće, prenese do izlaza s parcele. Kombi nije u voznom stanju, a ja nisam htio da me optuži da sam uzimao njegove stvar”, ispričao je Špar i ističe kako je sve gradnje Schull poduzeo bez njihovog pristanka u vrijeme kada je on sa suprugom boravio u Zagrebu gdje se liječila od karcinoma.

Geralda Schull obratio se putem odvjetnika Ive Brkića.

”Moj klijent je nasilno izbačen iz kuće, zbog čega smo protiv gospodina Špara podnijeli kaznene prijave za narušavanje privatnosti doma i oduzimanja tuđe pokretne stvari. Protiv njega su pokrenuta i tri sudska postupka te izdane privremene mjere. Gospodin Schull je nasilno izbačen iz kuće u kojoj živi zadnje dvije godine. On je u tu kuću i imanje uložio preko stotinu tisuća eura. Zar mislite da bi on to radio da nije imao suglasnost Šparovih? Oni su njemu iznajmili cijelo imanje za tisuću eura mjesečno, a ne samo jednu kuću. To se vidi iz njihove prepiske elektronskom poštom kad su dogovarali uvjete najma, jer je najavio čime se sve namjerava baviti.”, kazao je Schullov odvjetnik Brkić koji je, između ostalog, najavio sudsku borbu za njegovu imovinu. 

zadarski.hr
zadarski.hr

”Prije godine dana Šparovi odlučili doći živjeti u jednu od kuća na imanju, jer su izgubili stan u Zadru. Schull je na to pristao i pomagao ima u opremanju kuće. Oni su dakle živjeli kao susjedi skoro godinu dana, pa zar mislite da bi Schull sve to radio, a da oni to nisu znali? Od kada žive na istom imanju Schull je dva puta platio zajedničke račune za struju od po 15 tisuća kuna, iako je on ne troši, jer struju dobiva loženjem drva. Nakon toga više nije htio plaćati njihovu struju. Što se tiče smilja, točno je da cijeli projekt izgradnje plastenika, sadnica i destilerije za prozvodnju ulja vrijedi 1,2 milijuna eura, ali je on sada u tome onemogućen, kao što mu je onemogućen i pristup svojim stvarima”, zaključuje odvjetnik.

>>> OVO SU PRAVI PODSTANARI IZ PAKLA: Devastirali stan, ostavili fekalije, promijenili bravu pa otišli (FOTO)

>>> TERORIZIRAJU SUSJEDE: ‘Obavila je veliku nuždu u hodniku, režala na nas i rekla da će dići zgradu u zrak’


Komentari