Plenković o prebjezima Bandiću: ‘Treba paziti koga stavljamo na listu’

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Treba paziti koga stavljamo na listu, poručio je u petak iz Starog Grada na Hvaru premijer Andrej Plenković komentirajući prelaske bivših SDP-ovaca u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića.

Novinari su premijera pitali i kako tumači navode SDP-ovog predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi Milanka Opačić i Siniša Varga, bivši SDP-ovci koji su nedavno pristupili stranci zagrebačkog gradonačelnika, trebali vratiti mandate SDP-u.

“Mandati su neotuđivi i neopozivi”, istaknuo je Plenković.

Na pitanje kako natjerati zastupnike da vrate mandat stranci s kojom su ga osvojili, odgovorio je: “Trebamo paziti koga stavljamo na listu”.

Vezano za njegovu izjavu jučer u Sinju gdje je, upitan za komentar intervjua u Hrvatskom tjedniku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kojim je najavila kandidaturu za novi mandat, kazao kako je “to moglo biti i negdje drugdje”, novinari su ga podsjetili da je i on sam prije tri godine dao intervju za isti tjednik.

Plenković je je na to odgovorio pitanjem ima li u tom njegovom intervjuu išta sporno.

Govoreći o stanju u hrvatskom zdravstvu naglasio je kako su dostupnost zdravstvenog sustava te objedinjavanje, posebno u smislu nabave i funkcionalna spajanja, put kojim Vlada treba ići.

Dodao je da u zdravstvu Vlada mora napraviti još više, s ciljem da cjelokupno zdravstveno i medicinsko osoblje ostane raditi u Hrvatskoj.

Od turističke sezone očekuje da će biti dobra. “Po sadašnjim podacima, u odnosu na lani, u plusu smo za kolovoz i po broju noćenja i broju dolazaka. Kumulativno, i ova će sezona biti u okviru dosadašnje”, rekao je Plenković.

Ocijenio je i da je Hrvatska premašila očekivanja iz strategije razvoja turizma, ali i da dalje treba ulagati u kvalitetu te davati odličnu uslugu za cijenu koju nudi.


Komentari