PLEMENITNOST PRIJE TUGE: Promet im je uzeo sina, oni darovali organe i spasili tri života

gradacac.org

Lovrino srce sada kuca u Njemačkoj, jetra je u Austriji, a bubrezi su ostali u Hrvatskoj.

Lovro je 14-godišnji dječak na kojeg je 2. rujna u Donjoj Bistri naletjelo vozilo Hitne pomoći. Dječak je u teškom stanju prevezen u Kalićevu bolnicu, ali njegovo tijelo nije moglo podnijeti teške ozljede.

“Proveo sam dvije noći u autu pred Klaićevom bolnicom u kojoj mi je bio sin. Nije mi padalo na pamet da se maknem. Nisam mogao zaspati, stalno sam razmišljao. Tako mi je sinulo da ako slučajno dođe do onog najgoreg, ako mi sin ne preživi, da bi mogli spasiti tuđe živote donacijom njegovih organa. Rekao sam to bivšoj supruzi i ona se složila”, ispričao je Lovrin otac Nino.

Lovro se dva dana borio za život. Nakon nesreće on je prevezen u bolnicu i hitno operiran te stavljen u induciranu komu, ipak, njegovo stanje bilo je preteško. Njegova obitelj morala je donijeti tešku odluku na koju su sada iznimno ponosni. Utjehu im pruža činjenica da su spasili tri života, Lovrino srce sada kuca u Njemačkoj, jetra su u Austriji, a bubrezi su ostali u Lijepoj našoj.

Lovrina majka, Andijana kazala je da je dječak uvijek bio osjećajan te da je volio pomagali drugima, a i za poljupce i zagrljaje s najdražima uvijek je bio raspoložen.

Ona se od Nine razvela prije tri godine, Lovro je ostao s njom, a njegov brat Kristijan (16) živio je s tatom. Lovro je trenirao atletiku i košarku, a bio je i likovno nadaren, stan je pun njegovih uradaka, piše 24sata.

“Naravno da bih htjela upoznati djecu koja su dobila Lovrine organe, ali to se ne može. To nikada neću saznati, ali mislim da je to pravilo ispravno. Da opet moram donositi takvu odluku, uvijek bih postupila na isti način”, kazala je Andrijana dok su suze tekle niz njeno lice.

Nakon Lovrine smrti roditelji su kontaktirali nadležne institucije kako bi upozorili na potrebu za nogostupima i povećanu sigurnost na cesti u Donjoj Bistri. Apeliraju i na vozače da prilagode brzinu.

“Sve su nam institucije pozitivno odgovorile, a sada čekamo da se pokrenu i ostvare svoja obećanja”, zaključio je shrvani tata Nino.

Otac pokrenuo akciju

Na mjestu nesreće sada i po tri puta tjedno dežura policija.

“Mnogima su na tom dijelu napisali kazne zbog prebrze vožnje. Žao mi je što i prije nisu kontrolirali brzinu”, rekao je Nino koji je pokrenuo akciju kako se ovakva tragedija ne bi ponovila.


Komentari