PLANIRATE PUTOVANJE? Provjerite stanje na cestama u zemlji

Stanje na cestama u Hrvatskoj.

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, promet je dopušten samo za osobna vozila.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja, dodatno još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Istri. Na cestama u gorju i duž jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometne nezgode na 167km autoceste A1, 2km prije čvora Perušić, u smjeru Splita, vozi se usporeno.Pozivamo vozače na oprez!

Zbog autobusa u kvaru promet teče jednim trakom, usporeno, na dionici DC8 na predjelu Raba, između GP Klek i Opuzena.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste:

ŽC3156 Mala Gorica-Žažina;
ŽC3253 Košutarica-Mlaka;
ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i
LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Do 6,30 zbog radova na željezničko-cestovnom prijelazu bit će zatvorena raskrižja Remetinečka cesta- ulica dr. Luje Naletilića i Savski gaj XIII-Utinjska. Obilazak Remetinečka/dr. Luje Naletilića: Remetinečka cesta-Brezovička cesta-ulica Baščanske ploče-ulica Zlatarova zlata-Sisačka cesta i obratno, a za raskrižje ulica Savski gaj XIII/Utinjska: Remetinečka cesta-ulica dr. Luje Naletilića-Turanjska ulica-Utinjska ulica i obratno.

Zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Orehovica promet teče uz ograničenje brzine, jednim trakom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u mjestu Ilovac kod Ozlja vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za vozila iznad 3,5 tona ukupne mase je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice i kod Hrvaca;
DC8 Jadranskoj magistrali u Brodarici, u Podstrani, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i na dionici Srebreno-Mlini i orsula-Vidikovac;
DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

Komentari