PLANIRATE PUTOVANJE? Provjerite stanje na cestama diljem zemlje

Nel Pavletic/PIXSELL

Provjerite stanje na cestama.

Zbog prometne nezgode na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Oštrovica i Kikovica (67.km) u smjeru Rijeke vozi se usporeno.

Pojačan je promet povremeno na autocestama: A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Povodom Uskrsa, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će na važnijim državnim cestama u priobalju u petak i subotu, 25. i 26. ožujka, od 15 do 23 sata te na Uskrsni ponedjeljak, 28.ožujka, od 14 do 23 sata. Zabrane neće biti na autocestama niti na državnoj cesti DC1.

Podsjećamo vozače motornih vozila:

– da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena (ljetno računanje vremena u 2016. godini počinje 27. ožujka 2016. godine u 02,00 sata);

– da je do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u oba smjera vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 80 km/h, zbog radova, a kroz tunel Grič u smjeru Zagreba, zatvoren je pretjecajni trak.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova redovnog održavanja zatvoren je vozni trak na vijaduktu Zečeve Drage i u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba od 15. +300 do 9. +500 km.

Dana 25. ožujka od 07,00 do 16,00 sati, zbog izvoza drvne mase, na državnoj cesti DC55 Vinkovci-Županja između raskrižja sa ŽC4193 Vinkovci-Privlaka i lokalnom cestom LC46023 D55 – Privlaka (Ž4193) vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

DC1 u Lučkom i kod Hrvaca,
DC8 Jadranskoj magistrali na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica te Srebreno-Mlini i u Bibinju,
DC28 Novi Glog-Kenđelovac,
DC517 u Belišću u Ul. kralja Tomislava, u zoni kružnog raskrižja kod Ulice Kardinala A.Stepinca i Željezničke ulice,
DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089).
Do 27. ožujka, zbog radova na dionici DC1 u Lučkom, u zoni raskrižja Puškarićeve i Ježdovečke ulice, vozila ukupne mase do 3,5t voze uz regulaciju semaforima, a ostala obilazno: Puškarićeva ulica (DC1)-Ventilatorska-Gospodarska-ulica sv. Benedikta-Gornjostupnička (DC1).

Zbog klizišta na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u mjestu Ilovac kod Ozlja vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac, stoji na stranicama HAK-a.

Do 31. svibnja zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec.


Komentari