PLANIRATE PUTOVANJE? Provjerite stanje na autocestama

commons.wikimedia.org

Provjerite stanje na cestama diljem zemlje.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, dijelu Dalmacije te na širem riječkom području. Ima je i na dionicama autocesta:
A1 između čvorova Žuta Lokva i Gospić te Vrgorac i Ploče
A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić
A10 Čarapine-Ploče.

Oprezno treba voziti po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske ( DC8) i Ličke (DC1) magistrale. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju siguronsni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače molimo za strpljenje.

Zbog prometne nesreće u Zagrebu zatvoreno je skretanje sa Slavonske avenije na Čulinećku cestu.

Na autocesti A1, kroz tunel Sveti Marko u smjeru Rijeke/Splita te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:
• DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga i kod mjesta Kukuzovac;
• DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani
• DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

Večeras, 02./03. veljače, od 21 sat do 06 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Večeras, 02./03. veljače, od 22,00 do 06,00 sati bit će zatvorena DC404 između čvora Vežica i križanja s ulicom Andrije Kačića Miošića u Rijeci.

Večeras, 02./03. veljače, od 21 sat do 05 sati ujutro, zbog radova održavanja u tunelima Sveta Tri Kralja i Frukov Krč, bit će za sav promet zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

Večeras, 02./03. veljače, od 21:30 do 5:30 ujutro, bit će zatvorena ‘Brza cesta Solin-Klis (DC1), smjer čvor Klis Grlo – Split, zbog radova u tunelu Mravince. Obilazak je ‘starom kliškom cestom’ (ŽC6253).

Iz HAK-a podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.


Komentari