PETROV ZA SRPSKI BLIC pričao o Milanoviću, Vučiću i ćirilici u Vukovaru

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Božo Petrov u intervjuu za srpski Blic rekao je da Most pretendira na nekoliko ministarstava. Čalnik Mosta naglasio je kako očekuju, oko trećinu ministarstava.

“Inzistirat ćemo na Ministarstvu unutarnjih poslova, a prioritet nam je i Ministarstvo gospodarstva te sve agencije i tvrtke koje su pod njegovom nadležnošću”, kazao je u razgovoru.

Spomenuli su se i odnosa Hrvatske i Srbije, rekao je su među zemljama postojale tenzije i nesuglasice koje treba rješavati.

“U dosadašnjim odnosima Srbije i Hrvatske bilo je dosta neprimjerenih tonova i nepotrebnog dizanja tenzija, to ćemo svakako nastojati spriječiti. Uvijek ćemo raditi na održavanju dobrih odnosa sa susjedima, uključujući i Srbiju’, poručio je Božo Petrov.

Dodao je kako će Hrvatska podržati Srbiju na europskom putu. “Podržavamo takav put Srbije i činit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da tome damo punu podršku”, kazao je.

Na pitanje novinarke Blica o radu Aleksandra Vučića odgovorio je diplomatski.

“Najbolje će ga ocijeniti njegovi građani na novim izborima, a vjerujem da je to mnogo bitnije od moje osobne procijenene njegovog rada”, kratko je prokomentirao.

Spomenuli su novog mandatara, ali i razloga zbog kojih se razišao s Milanovićem

Za Tihomira Oreškovića je rekao da se odrekao odlično plaćenog posla kako bi obavljao dužnost koja donosi puno manja primanja.

“Vjerujemo da ga pokreće iskrena želja za boljitkom njegove domovine. Pred njima su brojni izazovi, a prvi je odabir vrhunskog tima za provođenje prijeko potrebnih reformi’, poručio je Petrov i nakon toga naveo što zamjera Zoranu Milanoviću.

Kaže kako je Milanović bio neiskren za pregovaračkim stolom.

“Nažalost, Zoran Milanović je u pregovore s nama ušao s figom u džepu. Sve vrijeme je pokušavao razjediniti Most i na nepošten način pridobiti neke od naših zastupnika. Njegove optužbe na račun Mosta potpuno su neosnovane i neprimjerene’, tvrdi sve izgledniji potpredsjednik Vlade.

U razgovoru je bilo riječi i o ćirlici u Vukovaru, tu temu on smatra kompleksnom.

“Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja, kao i retoriku koja na bilo koji način stvara jaz između većine i manjine. Pitanje ćirilice u Vukovaru je vrlo kompleksno i nikako se ne sme rešavati preko noći. Smatramo da se moraju poštovati stavovi svih aktera. Predano ćemo raditi na poboljšanju statusa svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj”, zaključio je.

>>>I DALJE MOGUĆI NOVI IZBORI: Evo što bi se uskoro moglo dogoditi ‘Vladi’ HDZ-a i MOST-a!


Komentari