PERNAR POHVALIO FINI RUČAK U SABORU: Znate li što jedu rodilje i korisnici pučke kuhinje? (FOTO)

FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Siromaštvo u Hrvatskoj i dalje poprima neslućene razmjere, a sada je to poprilično vidljivo i u hrvatskom zdravstvu.

Tako je jedna majka objavila fotografiju obroka nakon poroda u grupi STAROZAGREBAČKI RECEPTI.

U KB Merkur dobila je tek juhu i varivo, na što su negativno i gotovo ljutito reagirali korisnici i korisnice grupe, budući da velik broj majki smatra da je važno da se majkama za oporavak i mlijeko osigura obilna i dobra hrana.

Rodilje dobiju ovo

“Niste vidjeli mojih 40 dana pokore na Sv.Duhu. Ujusak koji se radio valjda od svih ostataka dan prije je bio vrh. U tih 40 dana niti jednu vocku nismo dobili. Eventualno koji list salate i ribanog zelja, a od ribe pohani oslic sa krumpirom i blitvom u tragovima”, podijelila je Ivana svoje iskustvo.

Mnoge majke rekle su da je ručak koji je dobila poprilično skroman i da bi njima u takvim slučajevima obitelj nosila hranu jer je to važna točka oporavka, uz činjenicu da moraju dojiti.

FOTO: Dijana Gašpar / STAROZAGREBAČKI RECEPTI
FOTO: Dijana Gašpar / STAROZAGREBAČKI RECEPTI

Krešimir je pak ironično napisao da je ovo dijetna hrana kako bi mlada mama brzo vratila figuru i da se porođajni kilogrami ne bi zadržali.

“Vidte kak se drzava brine za Vase figure. U Hr nece biti pretilih zena poslije porodjaja samo manekenke. Tko kaze da smo usred epidemije pretilih u Europi izvjesce UN-a kaze samo dijetno”, kaže Krešimir.Tanja se nadovezala na njegov komentar: “no dobro cure, majke , žene…vidite da se naše zdravstvo brine o našim linijama…da se što prije vratimo na kilažu prije poroda i trudnoće.”

Neki pak smatraju da je lagana hrana zapravo dobar izbor jer veća količina hrane nije tada ni potrebna, no iskustva su različita jer su neke majke dobivale obilne obroke, a neke slične ovom ili čak i skromnije.Ipak, nisu svi istog mišljenja.

“U bolnici si, a ne u hotelu”, poručila je Maja.

Neki su ukazali i na loše stanje u hrvatskom zdravstvu i pritom dodali da kad bi drugi vidjeli hranom s kojom raspolažu, ne bi imali primjedbi.

Bogat ručak od 18 kuna za saborske zastupnike

FOTO: Facebook / Ivan Pernar
FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Dok majke nakon poroda dobiju nešto oskudniji ručak, za saborske zastupnike tog problema nema jer ipak, važno je da nam ljudi koji vode našu državu budu siti i zdravi. Tako za 18 kuna mogu dobiti bogatu porciju pohane bukovače s pireom i salatom, što je zabilježio i potom na svojoj Facebook stranici objavio novopečeni saborski zastupnik Ivan Pernar.

“Pa tako i treba biti, čak mislim da je preskupo. Smatram da bi svaki građanin trebao platiti jedan obrok saborskom zastupniku, jer eto naši političari na minimalcu”, kaže Ivica.

Ogorčena je i Iskra koja kaže da im dosad nitko nije pokazao kako se goste u saborskoj kantini, a razliku plaćaju oni – građani.

Grad Zagreb za majke nakon poroda i pacijente u bolnici očito izdvaja puno manji iznos.

Ovo nije jedini slučaj

Ovdje priča ne staje, budući da smo već ranije pisali o sličnom slučaju, a tada je riječ bila o hrani u pučkoj kuhinji. Naime, na menijima pučkih kuhinja, prema riječima korisnika, uglavnom se nađu kuhane namirnice počevši od kelja, graha, poriluka i slično…

>>>TELETINA ZA SABORSKE ZASTUPNIKE, PORILUK ZA SIROMAŠNE: Evo što jedu u Saboru, a što u pučkoj kuhinji na Branimirovoj!

Ne možemo se ne zapitati koliko su osjetljive skupine u društvu zbilja na listi prioriteta čelnih državnika?


Komentari