Pernar novinare usporedio s Hitlerom, Živi zid se ogradio od njegove izjave

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“99 posto novinara koji nas blate su učili od njega, laž se ponavlja u nedogled, koliko god je potrebno da bi ljudi u nju povjerovali”, napisao je Pernar u ponedjeljak na Facebooku uz priloženu fotografiju nacističkog vođe Adolfa Hitlera. Fotografiju je preuzeo s Facebook stranice Matrix World.

Voditeljica Službe za odnose s javnošću policije Marina Mandić kazala je da je policija započela kriminalističko istraživanje.

“U odnosu na javno objavljen sadržaj policija je započela kriminalističko istraživanje, koje se tiče možebitnog počinjenja prekršaja iz domene o prekršajima protiv javnog reda i mira”, rekla je Mandić.

Dominik Vuletić iz Odbora za pravosuđe Živog zida reagirao je u ime stranke kazavši da je Pernar status na Facebooku objavio bez savjetovanja s vodstvom stranke.

”Zastupnik Pernar je to učinio ne savjetujući se s rukovodstvom stranke i mislimo da je malo pretjerano. Ja to na osobnom mjestu svakako ne bih učinio. Međutim, Živi zid je suočen s jednim specijalnim medijskim ratom koji se vodi protiv njega”, kazao je Dominik Vuletić iz Odbora za pravosuđe Živog zida.

U ovakvim je slučajevima moguće izreći novčanu, ali i zatvorsku kaznu u trajanju od 30 dana. I to nije sve. Riječ je i o kaznenom dijelu klevete, uvrede i teškog sramoćenja – što znači da bi svaki novinar i novinarka koji se osjete prozvano mogli tužiti Ivana Pernara, pišu Vijesti.hr.

Živi zid ‘nije u dobrom odnosu’ s novinarima. Novinarka Željka Godeč iz Jutarnjeg lista napisala je analitički tekst o spornim financijskim transakcijama u Živom Zidu, nakon čega je na Facebook stranici Živog Zida osvanuo uvredljiv status na račun novinarke zajedno s njezinom fotografijom što je kod njihovih fanova odmah izazvalo mnogo uvreda i prijetnji. U obranu novinarke priopćenjem je stao i HND, a Godeč je kazala da će se ovo rješavati na sudu.


Komentari