Pernar nadmašio sam sebe: Pokrao tekst poznatog novinara pa ga predstavio kao svoj

FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Nakon konstatacije da su glupi svi oni koji ga ne simpatiziraju i nisu u Saboru, Pernar se opet proslavio.

Baš kad pomislimo da nas osebujni saborski zastupnik ne može više iznenaditi, on povuče potez kojim nas demantira. Nakon konstatacije da su glupi svi oni koji ga ne simpatiziraju i nisu u Saboru, svoju intelektualnu nadmoć nad “običnim pukom” Ivan Pernar na svojoj Facebook stranici dokazuje “pokradenim” tekstom.

Naime, poznati sportski novinar Bernard Jurišić, na svojoj se Facebook stranici osvrnuo na kontroverzni porez na nekretnine te je napisao podugački status koji je oduševio tisuće Hrvata. Njegova objava dijelila se brzinom svjetlosti, a mlađahni Ivan Pernar procjenio je kako bi bilo baš zgodno uzeti dobar dio napisanog teksta te ga predstaviti svojim.

Tako je dio objave Bernarda Jurišića objavio na svojoj stranici, ne potpisavši autora napisanog.

Dapače, nekomercijalni medij Portal Global CIR prenio je Pernarovu objavu, konstatiravši u članku kako ju je “napisao saborski zastupnik Živog Zida Ivan Pernar”. Pernar nije imao potrebu demantirati ove navode, štoviše podijelio je članak na svojoj stranici, kao da su napisane rečenice njegovo autorsko djelo.

Pa, iako je možda mislio da nitko neće primjetiti, njegovi pratitelji bez dlake na jeziku prozvali su ga zbog ovog besramnog čina.

U komentarima plagiranog teksta, javio se i sam autor Bernard Jurišić koji je prokomentirao kako je navikao na ovakve krađe.

” Zar si od hrvatskog političara očekivao išta više ili manje”, upitao je Jurišić jednog od Pernarovih pratitelja zgroženog ovim činom.

pernar

Zanimljivo, rekli bi zlobnici, zastupnik koji je najglasniji u Saboru kada su u pitanju pljačke, “lopovske banke i isti takvi političari”, zastupnik koji je prvi u redu na svakoj deložaciji objašnjavajući svoje prisustvo zaštitom imovine malih ljudi, onaj kojem je stalo do običnog radnog čovjeka, kako voli sam za sebe isticati – ne libi se “maznuti” tekst osobi koja od pisanja živi.

Također, zabavna je činjenica da se rečenice, koje je zastupnik Živog zida “mudro” kopirao, odnose na otimanje vlasništva, dakle na isto ono što je Pernar učinio Bernardu Jurišiću uzevši taj tekst i prezentirajući ga kao svoj.

Čini se, što je dozvoljeno Jupiteru nije i volu.

A možda saborski zastupnik jednostavno ne poznaje zakone Republike Hrvatske?

Pa, iako Bernard Jurišić zasigurno neće tužiti Ivana Pernara vrijedi podsjetiti što kaže Kazneni zakon.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Članak 229. 1. Tko pod svojim imenom ili pod imenom drugoga objavi, prikaže, izvede, prenese ili na drugi način priopći javnosti tuđe djelo koje se po zakonu smatra autorskim djelom ili dozvoli da se to učini, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. 2. Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko bez navođenja imena ili pseudonima autora objavi, prikaže, izvede, prenese ili na drugi način priopći javnosti tuđe djelo iz stavka 1. ovoga članka na kojemu je označeno ime ili pseudonim autora ili na nedozvoljen način unese dijelove tuđeg djela iz stavka 1. ovoga članka u svoje autorsko djelo ili dozvoli da se to učini.[/box]

>>>(FOTO) ‘Preglupi ste’: Pernar izvrijeđao građane na Facebooku


Komentari