Pale prve velike kazne po novom prometnom zakonu: Vozač ostao lakši za 24 tisuće kuna

Foto: PUZ

Od 1. kolovoza na snagu su stupile nove, strože odredbe zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nije prošlo ni tjedan dana, a u Koprivnici su već pale rekordne kazne za neodgovorne vozače, prenosi Večernji list.

Tako je u subotu, 3. kolovoza, na prekšajni odjel općinskog suda doveden 20-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,23 promila prouzročio prometnu nesreću. Kao da to nije bilo dovoljno, mladić je vozio prije položenog vozačkog ispita i to u neregistriranom i neosiguranom vozilu. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Idućeg dana na Prekršajni odjel doveden je 21-godišnji vozač koji je u Virju upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Kažnjen je zatvorom od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Ova dva mlada vozača ipak se ne mogu nositi s 50-godišnjakom koji je u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta. Sada je vjerojatno još neko vrijeme neće vidjeti, budući da je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.


Komentari