‘OVE SUZE SVETOG LOVRE BILE SU ZA TOMISLAVA’: Zagrepčani se opraštaju od Salopeka, mole i pale svijeće… (FOTO)

Cijela Hrvatska, regija, ali i svijet – potresen je brutalnim ubojstvom Tomislava Salopeka.

I dok Salopekova najuža obitelj i dalje vjeruje u čudo i gaji i onu najmanju nadu kako je njihov Tomislav ipak živ, diljem Lijepe naše građani se opraštaju od svog sugrađanina koji je u Egiptu, gdje su ga i oteli pripadnici ISIL-a, potražio posao kako bi svojoj obitelji osigurao bolji i kvalitetniji život. Otac dvoje male djece jedan je u nizu žrtava nemilosrdnih pripadnika ISIL-a, a javnost je njihovim postupcima zgrožena i prestravljena.

”Želim vjerovati i nadam se da je moj Tomislav još uvijek živ. Nada umire posljednja”, kazala je za agenciju AFP supruga Tomislava Salopeka za kojega je Islamska država rekla da ga je pogubila.

”Sve dok postoji i jedan tračak nade i jedan promil šanse da je Tomislav Salopek živ, mi nastavljamo potragu i spašavanje njegova života. I u tom smislu molimo sve da se u javnim istupima ponašaju odgovorno”, kazala je u srijedu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Sveti Lovro bio je kršćanski mučenik kojeg su 10. kolovoza 258. godine, prema legendi, spržili na rešetki, a svojim je mučiteljima tom prilikom hrabro rekao “gotov sam s ove strane, okrenite me na drugu”.[/box]

Međutim, tiha molitva za Tomislava kao i paljenje svijeća, slika je koja je obišla Hrvatsku. Upravo u tom duhu, Zagrepčani su u Facebook grupi Zakaj volim Zagreb, sinoćnje Suze sv. Lovre posvetili upravo tragično preminulom Tomislavu Salopeku.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Uskoro će biti objavljen žiro račun od supruge Tomislava Salopeka, najavljuju na društvenim mrežama…[/box]

>>> IZGUBILI SMO TOMISLAVA! EVO KAKO SE HRVATSKA OPRAŠTA OD SALOPEKA: ‘Suze idu same, srce je puno boli…’

SUZE SV LOVRE

>>> BBB-ovci SE OPRAŠTAJU OD SALOPEKA i više ih nikada nemojte nazvati huliganima! (FOTO)

>>> TKO JE ŽENA KOJA JE PRVA OBJAVILA VIJEST O SALOPEKU? Njezin je portal pouzdan izvor, ali prate ga i kontroverze!


Komentari