OVAKO IZGLEDAJU NOVE TABLICE: Evo kada se počinju izdavati i koja im je cijena

Screenshot Net.hr

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice.

U ponedjeljak 4. srpnja 2016. kreće na snagu novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila kojim je reguliran izgled i cijena novih registracijskih pločica.

Prema odredbama novog pravilnika, postojećim registarskim pločicama s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR. Registarska područja pritom su ostala ista, kažu u MUP-u.

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, nego će se one postupno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena – kada vozači prvi put registriraju vozilo, prilikompromjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja, piše Net.hr.

Što se tiče cijene, gotovo sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti.

Obične registarske pločice pojeftinit će sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom s 378 na 278 kuna, prenosive pločice s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje će sa 6720 kuna pojeftiniti na 2000 kuna, navode u MUP-u.

Nove cijene registarskih pločica možete pogledati ovdje.


Komentari