OTKRIVEN POKUŠAJ KORISNIČKE PREVARE: Iz HAKOM-a upozoravaju, ne odgovarajte na ovaj poziv!

pexels.com

Naime, radilo se o kratkim pozivima, koji su se korisniku prikazivali kao propušteni pozivi te se očekivao povratni poziv.

Tijekom četvrtka, 21. travnja, primijećen je novi pokušaj prijevare korisnika, a riječ je o povećanom broju poziva s inozemne numeracije +882 13800xxx prema dijelu korisnika u mreži jednog od operatora pokretnih elektroničkih komunikacija. Naime, radilo se o kratkim pozivima, koji su se korisniku prikazivali kao propušteni pozivi te se očekivao povratni poziv. Operator je u suradnji s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM-om) bez odgode onemogućio pristup prema navedenim brojevima, kako bi se spriječile štete i nekontrolirani troškovi, koje pozivanje takvih brojeva može izazvati.

HAKOM savjetuje korisnicima da na ovakve i slične pozive, ukoliko sumnjaju u vjerodostojnost pozivatelja, ne odgovaraju. U slučajevima primanja poziva s ovakvih i sličnih brojeva pozivaju se korisnici da odmah obavijeste svoga operatora ili HAKOM, kako bi se pokušaji prevare i neželjeni troškovi u što kraćem vremenu zaustavili i spriječili.


Komentari