Otkrivamo tko je Dinamov ‘klinac’ koji je u debiju zabio 2 gola u 2 minute

Alen Jurilj proslavio se na utakmici 1/16 finala Kupa jer je postigao 2 gola u rekordno brzom roku.

Napad na trenera Dinama Marija Cvitanovića odmah nakon utakmice Kupa u kojoj je Dinamo slavio na gostovanju kod Borca iz Imbriovca privukao je svu pažnju medija. Dakako, zbog šokantnog napada ovih dana priča se i piše samo o negativnostima, dok je jedna svijetla točka upravo s te utakmice prošla gotovo nezapaženo.

Naime, protiv Borca je svoj debi u dresu Dinama imao 21-godišnji krilni napadač Alen Jurilj, koji je na pravi način iskoristio priliku koju mu je Cvitanović pružio. Iako je u igru ušao tek u 85. minuti, bile su mu dovoljne samo dvije minute da se upiše u strijelce (87. minuta), a 2 minute nakon toga postigao je i svoj drugi pogodak.

Neki će reći, lako je zabiti niželigašu, no postići 2 gola u tako kratkom vremenu sigurno je dobar nagovještaj potencijala koji se krije iza ovog mladog igrača.

Zanimljivo, Jurilj je rođen i odrastao u Zagrebu i cijeli život u glavnom gradu igra nogomet, ali nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Razlog je poznat. S obzirom da nije dobio poziv u mlade “Vatrene” Jurilj je prije 3 godine izabrao BiH, odakle su mu porijeklom roditelji. Za tamošnju U-18 reprezentaciju u 3 nastupa postigao je 2 pogotka, a za U-19 reprezentaciju upisao je 5 nastupa i nije zabio.

Prve nogometne korake počeo je upravo u Dinamovoj nogometnoj školi, no s 16 godina preselio se u Kranjčevićevu, u NK Zagreb, gdje je igrao sve do ovog ljeta, kada se vratio u Dinamovu drugu momčad koja nastupa u 2. HNL. U 6 utakmica postigao je jedan pogodak, a Cvitanović ga je odlučio posuditi u prvu momčad za Kup utakmicu protiv Borca, i znate već kako je završilo.

 


Komentari