OSTOJIĆ PORUČIO PETROVU: ‘Nek dođe na sučeljavanje ako ima muda’

screenshot/vijesti.rtl.hr

Gospodin Grmoja može biti glasnogovornik, pozvao sam Petrova lijepo nek ima muda, nek dođe na sučeljavanje sa mnom na bilo kojoj televiziji pa ćemo vidjeti tko koga prati” rekao je Ostojić.

Ranko Ostojić započeo je konferenciju za novinare u 12 sati. Tema su problemi oko transporta migranata. Očekuje se i Ostojićevo očitovanje u vezi navoda Nikole Grmoje o navodnim praćenjima. Ostojić se pita i kako je Nikola Grmoja znao da je saborskom Odboru za unutarnju politiku i sigurnost stigla predstavka o praćenju čelnika MOST-a Bože Petrova.

“Što se tiče ostatka priče nisam dobio sljedeći odgovor. Pozvao sam gospodina Petrova, nadam se da će prihvatiti sučeljavanje. Nadam se da je vrijeme da počnemo na taj nači razgovarati,a ne da se šalju glasnogovornici. Imamo i mi pravo na obranu svoga digniteta. Koliko puta smo doživjeli da nas se optužuje lažno pa se pokaže da to nije istina. Tražimo od njih potpišite kaznene prijave. Očito da to nije način. Zanimalo me kako osoba, glasnogovornik ili siva eminencija zna za sadržaj predstavke koja je stigla u Sabor. Kaže da već 10 dana zna za takvu predstavku. Meni taj odgovor još nije došao, nadam se da ćete vi zatražiti kako zna za tu predstavku. Ne bih špekulirao na koji način može znati, ali ako je naziv politička hobotnica Bože Petrova to je izneseno na onom opskurnom portalu dnevno.hr” rekao je Ostojić.

“Ono što je također važno, Most je ima priliku da ima predsjednika Sabora, naravno da ga nema. imao je priliku da ima premijera, naravno da ga nema. Priča da će imati trećinu ministarstava, naravno da toga neće biti. Mislim da je savršeno jasno da ovu farsu treba okončati. Kao što ste unaprijed znali te stvari, odradite to do kraja, sastaviti vladu u kojoj ćete biti krokanat smeđe boje jer tu boju zaslužujete. I da se napokon krene raditi. Složite se i preuzmite posao od Motorole do odgovornosti za sigurnost u RH. Prestanite više pričati i uhvatite se posla” poručio je Ostojić Mostu.

Dotaknuo se i poziva na sučeljavanje koji je u Dnevniku Nove TV uputio Boži Petrovu.

“Gospodin Grmoja može biti glasnogovornik, pozvao sam Petrova lijepo nek ima muda, nek dođe na sučeljavanje sa mnom na bilo kojoj televiziji pa ćemo vidjeti tko koga prati” rekao je Ostojić.

“Sve one koji se žele baviti sigurnošću zemlje pozivam da ovu temu, koju do sada nisu spominjali, napokon se sjete da bi bio red da se počnu za nešto takvo pripremati i da se što prije riješi pitanje osoba koje će biti na čelnim pozicijama. Mi smo do sada postigli tri osnovna cilja, da život građana u RH ne bude ugrožen, poremećen ili da se dogodi bilo što čime bi osjetili izbjegličku krizu. Uspjeli smo dogovoriti i na istočnoj i zapadnoj strani načine kako da to funkcionira. I finale je što dalje. Tražim da se sve to skupa pripremi” poručio je Ostojić.

Druga tema bili su navodi Nikole Grmoje.

“Ja sam jučer već rekao vrlo precizno da gospodin Petrov niti je praćen niti prisluškivan, niti je izlistavan, to znači bilo što što je izrečeno od gospodina Grmoje nije točno i ono što ja smatram je da je neodgovorno da se u ovoj situaciji u zemlji koja je imala jednu važnu činjenicu, a to je da smo po svim kriterijima na visokoj razini sigurnosti. Nije dobro da se u ovome trenutku narušava ono što imamo. Pozvao sam one koji dolaze iza mene samo da budu bolji. Siguran sam da o tome tko će to biti ne odlučuje niti mandatar. Očekujem da osoba koja bude preuzela ministarstvo može biti sigurna da dobiva čist sustav, uhodan posao u kojem će biti potrebno da poštuje zakonske propise. A zakon je tu vrlo precizan. Zakon govori što može raditi ministar. Ne može biti osoba koja može narediti, a bogami ni zaustaviti bilo koje krim istraživanje. Ne može se pričati o tome da je to ministar koji će biti neovisan je ne može biti neovisan jer je odgovoran premijeru, vladi i saboru. Ovo sve govorim u kontekstu očitoga nepoznavanja zakonskih propisa” rekao je Ostojić.

‘Ako netko ima indicije dužan je iznijeti ih, a ne govoriti da ih je čuo jer za državu je neodgovorno da se na račun rekla kazala uznemirava javnost’, poručio je.

U utorak je Ostojić za Dnevnik Nove TV komentirao navode Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio Božu Petrova i da iza toga stoji on.

“Prije svega poručio bih da za takve ozbiljne optužbe treba podnijeti kaznenu prijavu. Lijepo uredno potpisati imenom i prezimenom, da možeš odgovarati ukoliko se pokaže da to nije istina. Gospodin Grmoja već iz prvog slučaja kad je dizao buku oko toga da su ucjenjivani pod pritiskom članovi Mosta nije ništa naučio. USKOK je naredio da se napravi istraživanje. Sve je skupa napravio i izvijestio javnost da ništa nije bilo točno od onog što je on navodio. Prema tome, nemam što drugo dodati, već pozvati sad nikoga drugoga jer ne želim razgovarati s glasnogovornikom, pozivam gospodina Petrova da mi dva direktno, lijepo u jednoj emisiji, a ne ovako u jednoj minuti, raspravimo te teme. Oni žele voditi ministarstvo unutarnjih poslova, žele se baviti sigurnosti. Mislim da bi bio red da se suočimo pa da vidimo tko je u pravo, tko govori istinu” poručio je Ostojić.


Komentari