OSTOJIĆ OŠTRO PO PETROVU: ‘Pozvao sam ga da, ako ima muda, dođe na sastanak sa mnom!’

Foto: Facebook/Ranko Ostojić

“Na temelju rekla kazala ne smije se uznemiravati narod”, izjavio je Ostojić. 

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je na konferenciji za medije odgovorio na optužbe Nikole Grmoje o tome kako je USKOK pratio Božu Petrova.

“Ja sam jučer već rekao vrlo precizno da gospodin Petrov niti je praćen niti prisluškivan, niti je izlistavan, to znači bilo što što je izrečeno od gospodina Grmoje nije točno i ono što ja smatram je da je neodgovorno da se u ovoj situaciji u zemlji koja je imala jednu važnu činjenicu, a to je da smo po svim kriterijima na visokoj razini sigurnosti.” izjavio je Ostojić i dodao:  “Zanimalo me kako osoba, glasnogovornik Grmoja zna za sadržaj predstavke koja je stigla u Odbor, koji u ovom trenutku ne postoji, i koji ne može govoriti o tome, a onda zna za to i točno zna imena ljudi koji su navodno to sve skupa napravili i pratili gospodina Petrova. Kako Grmoja zna za tu predstavku? Neću pustiti da se policiju blati bez dokaza i argumenata!”

Uz to, Ostojić je prokomentirao kako je on zapravo pozvao Petrova. 

“Ne zanima me što je rekao Grmoja, ja sam pozvao Petrova, ako ima muda neka dođe na sastanak sa mnom, na sučeljavanje na bilo kojoj televiziji pa ćemo vidjeti tko koga prati, gdje je ta priča o korupciji, tko su njegovi savjetnici”, izjavio je tehnički ministar unutarnjih poslova.

Na Grmojin prijedlog da se nađu u Kotromanićevom stanu odgovorio je:”On ne bi bio dobrodošao tamo jer niti ne zaslužuje da se s takvom osobom uopće sjedne, a niti da ga se primi u stan!”

Uz to, tema konferencije za javnost bila je i izbjeglička kriza, a Ostojić je rekao kao je od početka krize u Hrvatsku ušlo više od pola milijuna izbjeglica, odnosno njih 574 tisuće. 

“Sve one koji se nisu dosad bavili pitanjem izbjeglica pozivam da se počne brinuti o tome jer je to pitanje nacionalne sigurnosti. Svi koji će biti na čelnim mjestima moraju se što prije početi brinuti oko toga”, dodao je Ostojić .


Komentari