OSEBUJNA BIOGRAFIJA IZGLEDNOG HRVATSKOG PREMIJERA Evo tko je zapravo Drago Prgomet!

Facebook

Prema pisanju medija, Dragi Prgometu došla je ponuda za premijersko mjesto.
Svega nekoliko minuta nakon što su objavljeni prvi neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva po kojem Domoljubna koalicija dobiva 61 saborski mandat ili pet više nego što su mu davale izlazne ankete, a SDP “samo” 53 (što je tri manje od izlaznih anketa), iz vrha SDP-a čelnicima MOST-a stigla je senzacionalna ponuda. Naime, jednom od čelnih ljudi MOST-a Dragi Prgometu Zoran Milanović i koalicijski partneri u izbornoj noći ponudili su ni manje ni više nego premijersko mjesto, piše dnevno.hr.

Kada će to biti još se ne zna.

Drago Prgomet je rođen 1965. godine u Žeravcu, općina Derventa gdje je završio osnovnu i srednju školu. Uslijedio je odlazak na medicinski fakultet u Banja Luci, a tamo je diplomirao 1. listopada 1990. i započeo pripravnički staž u Medicinskom centru u Slavonskom Brodu. Danas je izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku, voditelj Katedre na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, urednik i autor desetak udžbenika i monografija.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Drago Prgomet izdao je knjigu te time javnosti dao do znanja da je dragovoljac Domovinskog rata koji je kao član saniteta pomagao ranjenicima na bojišnici.[/box]

2014. godine ističe mu mandat predstojnika Klinike za bolesti uha, grla i nosa i kirurgiju glave i vrata na zagrebačkome Rebru, te odlazi s tog mjesta, a iste je godine objavio zbirku kratkih ratnih priča “Sakupljači gelera” u izdanju Večernjeg lista. Knjiga je postigla značajnu popularnost, a tijekom predstavljanja polako su u javnost počele izlaziti i glasine o njegovom neslaganju s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom i užim vodstvom HDZ-a, odnosno tajnicima Brkićem i Čuljkom. Dobri poznavatelji prilika u HDZ-u isticali su kako između Karamarka i Prgometa stvari nisu štimale od početka jer je Prgomet izabran za dopredsjednika na izbornom stranačkom saboru kao kandidat za zamjenika Milana Kujundžića, kojeg je Karamarko pobijedio u izboru za predsjednika stranke nakon što je HDZ izgubio parlamentarne izbore. Kao dugogodišnji član HDZ-a, od 2003. do 2006. bio je zastupnik u Hrvatskom saboru, a dao je ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice  i napustio članstvo stranke.

>>> EKSKLUZIVNO DOZNAJE DNEVNO.HR: Milanović ponudio Prgometu premijersko mjesto!


Komentari