OREŠKOVIĆ U ZANIMLJIVOM DRUŠTVU: Šef Vlade slijedi politiku Grabar Kitarović (FOTO)

Facebook

Tihomir Orešković postao je aktivniji na društvenim mrežama.

Predsjednik Vlade RH, Tihomir Orešković, još uvijek nije donio odluku po pitanju smjene čelnika Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), Dragana Lozančića. Podjsetimo, upravo je predsjednica Grabar Kitarović pokrenula postupak razrješenja jer je u njega izgubila povjerenje, kazavši kako o razlozima svoje odluke ne može govoriti zbog nacionalne sigurnosti.

I dok dio javnosti predsjedničino priopćenje Oreškoviću po pitanju Lozančića naziva pravom pljuskom akutalnom premijeru koji je nedavno kazao kako će odluka o Lozančićevoj smjeni biti donosena zajednički, čini se kako Orešković ne gubi vrijeme. Iako su mu spočitavali tajnovitost i neprisutnost u medijima, šef Vlade u posljednje vrijeme postao je aktivniji na društvenim mrežama pa je tako objavio zajedničku fotografiju s Nj. E. gđu Juliet Valls Noyes, veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

”I ovom prilikom potvrdili smo čvrstu partnersku suradnju Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država i posvećenost obje države u njezinom održavanju i unapređivanju u obostranom interesu…”, dio je Oreškovićeve poruke koji je prema svemu sudeći, odlučio nastaviti tamo gdje je Grabar Kitarović stala: njegovati odnose s SAD-om te baš kao što se govorilo prilikom posjeta američkog potpredsjednika Joe Bidena Zagrebu, otvoriti im ponovo put i učvrstiti položaj u ovom djelu svijeta.

[NASTAVLJA SE PARTNERSKA SURADNJA HRVATSKE I SAD] U okviru redovnih vanjskopolitičkih aktivnosti primio sam jučer, u…

Posted by Tihomir Orešković on Dienstag, 9. Februar 2016

Karamarko u društvu kanadskog veleposlanika

U isto vrijeme, prvi potpredsjednik Vlade RH, HDZ-ov Tomislav Karamarko, susreo se s Danielom Maksymiukom, veleposlanikom Kanade u Republici Hrvatskoj.

”Razgovarali smo i o otvorenim mogućnostima za daljnje poboljšanje političke i gospodarske suradnje, s posebnim naglaskom na energetiku..”, napisao je Karamarko na svom službenom Facebook profilu.

[ČVRSTO JE PRIJATELJSTVO HRVATSKE I KANADE] Danas sam kao prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske u nastupni posjet…

Posted by Tomislav Karamarko on Dienstag, 9. Februar 2016

>>> LOVRINOVIĆ ZAPANJIO IZJAVAMA: Jedan je od rijetkih političara koji se usuđuje napraviti ovo (FOTO)


Komentari