OREŠKOVIĆ BIO VRLO SMIREN I ODLUČAN: ‘Neka Karamarko i Petrov podnesu ostavku!’

Premijer Tihomir Orešković otkrio je zašto je napustio jučerašnju sjednicu Vlade.

Predsjednik Vlade RH, Tihomir Orešković održao je tiskovnu konferenciju za novinare te unatoč najavama: ostaje u Vladi. Tijekom vrlo samouvjerenog i smirenog nastupa, pozvao je Božu Petrova i  Tomislava Karamarka da zbog nacionalnih interesa, odstupe sa svojih pozicija.
”Postali su preveliki uteg ovoj Vladi”, kazao je Orešković i dodao kako je jučerašnja sjednica Vlade otkazana zbog njegova hitnog sastanka u SOA-i. Na pitanja novinara nije želio odgovarati.
”Ovih dana se dosta pričalo o izvanrednim izborima. Siguran sam da će se i ova dva tjedna pričati o novim izborima. No, treba znati da bi novi izbori stajali od 1 do 2 milijarde eura, zbog izgubljenih novaca iz europskih fondova, a to vjerujem nikome nije u interesu”, zaključio je premijer.
Mediji bliski HDZ-u plasirali su vijest o Oreškovićevoj navodnoj ostavci, a izvori iz te stranke Telegramu su kazali kako je riječ o HDZ-ovom pritisku na premijera. Naime, vodstvo HDZ-a zaključilo je da Tomislav Karamarko teško može preživjeti opoziv u Saboru pa su zato inzistirali na Oreškovićevom odstupanju, kako bi time isprovocirali pad Vlade te kupili dodatno vrijeme za skupljanje nove parlamentarne većine.


Komentari