OKO 10.000 IZBJEGLICA UŠLO U HRVATSKU: Premijer Milanović popodne na SASTANKU u Bruxellesu

Facebook

Jučer je do 21 sat prema službenim podacima MUP-a hrvatsku granicu prešlo 9.569 izbjeglica, a u Opatovcu se nalazi 4.361 osoba. 

Najprometnije je bilo na bivšem malograničnom prijelazu Bapska-Berkasovo, a veliki priljev izbjeglica nastavio se i danas. Tako je od ponoći do 9 sati ujutro u Hrvatsku ušlo 4.355 migranata, piše Večernji.hr. Ukupno je dosada u Hrvatsku ušlo 247.282 izbjeglica.

U Bruxellesu je za nedjelju popodne dogovoren sastanak predstavnika zemalja takozvane “Balkanske rute” na kojemu će se raspravljati o međusobnoj suradnji i kontroli izbjegličke krize. Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker pripremio je plan u 16 točaka, kojemu se hrvatski premijer Zoran Milanović već usprotivio, tvrdeći da Hrvatska na sebe neće preuzeti nikakve obveze te da ne može postati “hot spot” za izbjeglice, prenosi Večernji.hr. 

Na sastanku će se uz premijera Zorana Milanovića sastati austrijski kancelar Werner Faymann, njemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Bugarske Bojko Borisov, premijer Grčke Aleksis Cipras, Mađarske Viktor Orban, Slovenije Miro Cerar, Srbije Aleksandar Vučić te predsjednici Rumunjske Klaus Iohannis i Makedonije Gjorge Ivanov.

 

 


Komentari