Odvjetnik Suić i Mirjana Sanader založili kuće, no bivši premijer je i dalje IZA REŠETAKA

Youtube/Ivo Sanader

Zbog nejasnoća Ivo Sanader i dalje iza rešetaka.

Unatoč činjenici da je Vrhovni sud ukinuo presudu za Fimi mediju, Ivo Sanader još uvijek je u Remetincu jer se u petak nisu dodatno razjasnile nekretnine koje su ponuđene kao jamčevina. Bivšem premijeru je za izlazak iz pritvora određena jamčevina od 12,4 milijuna kuna, a obrana je osigurala dvije nekretnine u zamjenu za novčana sredstva, no sud je u petak zatražio dodatna pojašnjenja oko kuće odvjetnika Gorana Suića.

Goran Suić bio je dio Sanaderova tima do veljače 2014. godine kada mu je branjenik otkazao punomoć, no čini se kako je ovim potezom ponovno pridobio povjerenje.

Glasnogovornik Županijskog suda u petak je rekao: “Sudsko vijeće još nije ušlo u zasjedanje. Naime, oni su prethodno razmotrili taj zahtjev obrane i dokumentaciju koju je obrana dostavila te smatraju da ta dokumentacija nije dostatna. Stoga će jednim pismenim podneskom pozvati obranu da dopuni taj zahtjev i nakon toga će uslijediti odluka o prijedlogu.”


Obrana Ive Sanadera smatra kako je riječ o opstrukciji i da bivši premijer neće napustiti zatvor prije sredine tjedna. “Dobili smo obavijest o suda da naša dokumentacija nije valjana i to zato što je Goran Suić na svoju kuću upisan dva puta u udjelima po jednu polovicu i sad sud traži dokaz da je on vlasnik 1/1. Odlučili smo angažirati PMF kako bi nam oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo“, rekla je Jadranka Sloković.

Uz Gorana Suića i supruga Mirjana Sanader jamči kućom u Kozarčevoj ulici.

Komentari

loading...
-->