ODUŠEVLJENI ŠKOLSKIM UNIFORMAMA: Profesori i učenici sada su jednaki, kao da igraju za istu momčad (FOTO)

Emaze

Učenici su dobili polo majce, a učitelji sakoe s grbom općine.

Učenike OŠ Barilović prvog dana novog polugodišta na klupama su dočekale kutije s uniformama. Radi se o plavim majicama s bijelim kragnama, dugim rukavima i grbom općine. Oni su tako postali peta škola u Hrvatkoj, ali prva u svojoj općini sa školskim uniformama.

“Dio prijepodneva proveli smo svi zajedno otvarajući kutije, isprobavajući naše nove školske uniforme koje je svim učenicima, dakle za tri područne i glavnu osnovnu školu u Bariloviću, kupila Općina”, rekla je Vesna Car, ravnateljica OŠ Barilović, koju pohađa ukupno 159 učenika.

Roditelji nisu za uniforme morali odvajati iz svog džepa pa je taj prijedlog načelnika Dražena Perakovića odmah prihvaćen.

Majice su hrvatski proizvod

Općina je izdvojila 80 tisuća kuna za profesorske i učeničke uniforme.

“Zahvaljujući dobrom proračunu, činjenici da od brojnih obrtnika i Poslovne zone Karlovac dobro punimo proračun, možemo i želimo pomoći mladima u sretnom odrastanju u općini i školi. Školske je uniforme po mjeri svakog učenika izradila hrvatska tvrtka Galeb, a Općinu je sve stajalo oko 80.000 kuna”, kazao je načelnik Peraković.

Učenici su oduševljeni uniformama

“Super su, zgodno je što smo prvi u županiji s majicama”, govore učenici šestog razreda. Manjim je uzrastima majica odlična, kažu, kao da igraju za istu ekipu.

“Dobili smo dvije majice, da možemo mijenjati. I učitelj ima svoju“, kažu učenici trećeg razreda za Večernji.

Svih 38 djelatnika škole ima svoje uniforme.

“Nastavnici imaju polo majice, a nastavnice sakoe. Pobuđuje to duh zajedništva, od učenika do nastavnika i nas koji vodimo školu. Vjerujem da će kreativnost, osobnost i posebnost svakog djeteta na ovaj način biti dodatno istaknuti”, rekla je ravnateljica.

Osim ovih učenici će dobiti i dvije majice kratkih rukava te svatko po dvije bijele majice za tjelesni. 

Uniforme će uvesti i u Dugoj Resi

Područne škole dobile su i novu opremu.

“Od jeseni će svako dijete dobiti novi set školske uniforme; dakle dvije majice s dugim, dvije s kratkim rukavima, po dvije majice za tjelesni te deblja majica s kapuljačom za jesen. Sve će to biti ponovno na teret Općine koja nas je ove godine, točnije za Božić, obradovala i dodatnim poklonima za školu. Područna škola Siča, gdje su dva učenika, dobila je novi LCD televizor i računalo, dok je područna škola u Belaju i mi u Bariloviću na poklon dobili projektor i sedam novih računala za razrednike“, govori ravnateljica.

Od sljedeće školske godine uniforme će dobiti i u dugoreškoj školi OŠ Ivan Goran Kovačić te učenici OŠ Žakanje. Oni još moraju odabrati boju uniforma i ablem škole, ipak, trošak će u tim sredinama snositi i roditelji.

>>> UNIFORME U ŠKOLAMA: Oni koji su ih nosili otkrivaju zašto su fenomenalne (FOTO)


Komentari