Održana 14. sjednica skupštine Hrvatske zajednice županija:

Održana 14. sjednica Skupštine Hrvatske zajednice županija otvorila je brojne teme vezane za gospodarstvo i ekonomiju u Hrvatskoj.

Na sjednici je voditelj Ureda Europske investicijske banke (EIB) Anton Kovačev predstavio Europski fond za strateška ulaganja čiji je cilj aktivnije uključivanje Zajednice županija u provedbu aktivnosti Plana ulaganja za Europu. Predstavljena su i nagrađena kreativna djela učenika koji su sudjelovali na natječaju „Neka se tvoj glas čuje“ koji je proveden kao dio projekta LADDER.

Na sjednici su bili prisutni i ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović i zamjenica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Marija Vučković.
„Strateški cilj reforme je učinkovita uprava i od toga nećemo odustati, ali to ne možemo raditi sami. Reforme javne uprave su sveobuhvatne reforme. Vaša pomoć nam je potrebna, stoga vas pozivam da o svim strateškim ciljevima razgovaramo zajedno kao partneri, argumentirano“, rekla je ministrica Jurlina Alibegović i najavila sastanak s Hrvatskom zajednicom županija o pitanju reformi, što je pozdravio predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
„Drago mi je što će rasprava o reformi uključivati sve važne sudionike; od akademske zajednice i sindikata do medija, a u nama zaista možete imati potporu za one poteze koji će ići u smjeru poboljšanja učinkovitosti“, istaknuo je predsjednik Pauk.

Na sjednici je predstavljen i europski projekt LADDER u sklopu kojeg je Zajednica županija provela natječaj „Neka se tvoj glas čuje“.

Na natječaju su sudjelovale 42 škole iz cijele Hrvatske, a snažne poruke i svoja razmišljanja u kreativnim sloganima, crtežima i video uradcima prenijelo je 350 učenika. Na razini cijelog projekta LADDER na natječaju je sudjelovalo gotovo 300 škola iz 17 zemalja, a među pet nagrađenih našao se video pod nazivom „Tolerance – ”Don’t let your eyes cover your heart with judgement”“ maturanata varaždinske Gospodarske škole – Anamarije Žuliček, Ene Anđel, Dalije Poustecki, Danice Štrige, Monike Kuzmić, Filipa Hadrović, Martine Končevski i Jelene Buden. Nagradu je osvojio i crtež “Different religions, languages, skin colours; but we all belong to one human journey“, Andrije Aračića iz imotske OŠ Stjepan Radić.

“Ovo je dokaz da su promišljanja naše mladosti itekako prepoznata na europskoj razini čemu treba težiti. Trud se isplatio, a nadam se da će svoj puni potencijal ovi mladi ljudi ostvariti u Hrvatskoj jer oni su naša budućnost“, rekao je Pauk i srdačno čestitao dobitnicima nagrada.


Komentari