ODLIČNA GODINA: Spajanjem blagdana i praznika u 2017. možete imati 61 slobodan dan

pexels.com

Nije tajna kako mnogi Hrvati pribjegavaju spajanju praznika i blagdana te taka “napune baterije” na produljenom vikendu.

Sjajna godina je pred nama za sve one koji su u mogućnosti spajati i tako uživati u nekoliko dana odmora.

Novinari Večernjeg prelistali su kalendar za iduću godinu i otkrili da se pomnim planiranjem i strateškim raspoređivanjem 26 dana godišnjeg odmora u 2017. može dobiti čak 61 slobodan dan!

Prvo spajanje moguće je već na početku godine. Blagdan Sveta tri kralja 6. siječnja pada u petak pa, ako se uzme četiri dana godišnjeg od početka siječnja i tako spoje vikendi, dobije se niz od devet slobodnih dana. Devet dana moguće je ponoviti za Uskrs koji pada 16. travnja jer, uzme li se opet četiri dana godišnjeg odmora nakon Uskrsnog ponedjeljka, spajaju se dva vikenda i dani između njih. Jednaki se devetodnevni niz spojiti može i za Praznik rada jer 1. svibnja odlično stiže u ponedjeljak, a s četiri naredna dana godišnjeg odmora i tu se može napraviti odličan proljetni predah.

Sljedeće godine moguće je i rano lipanjsko ljetovanje. Tijelovo je 15. lipnja, a to je četvrtak, a uzme li se godišnji odmor tri dana prije i petak poslije Tijelova, još se jednom može nanizati devet dana odmora. Može se to s dodatna četiri dana godišnjeg prometnuti i u fantastičnih 16 dana jer u četvrtak poslije Tijelova slijedi Dan antifašističke borbe, 22. lipnja.

Dan domovinske zahvalnosti je u subotu, ali nije problem jer je Velika Gospa utorak i, uz dan godišnjeg odmora u ponedjeljak 14. kolovoza spaja se četverodnevni niz.

Dan Svih svetih dogodine pada u srijedu, znači da se s dva dana godišnjeg dade spojiti niz od pet slobodnih dana. Božić će za nešto više od godinu dana biti u ponedjeljak, a kako je i dan poslije, Štefanje, blagdan, tri dana godišnjeg nakon toga spojit će još jednom dva vikenda i donijeti devet slobodnih dana.

Za sve one kreativce koji mogu spojiti te dane 2017. godina mogla bi biti i više nego dobra.


Komentari