Odlazi li? Nakon sastanka Tomašević bez riječi izletio iz Vlade

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Plenković je izjavio kako očekuje od župana da podnese ostavku

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević viđen je od strane medija kako ulazi u Vladu na vrlo vjerojatno neugodan razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem i predsjednik Sabora Gordan Jandrokovićem gdje će se zatražiti da odstupi od dužnosti, prenosi N1. Tom prilikom nije davao izjave, a malo nakon njega, u vladu je ušao i predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Plenković je nedavno izjavio nakon objave da je DORH pokrenuo optužnicu protiv Tomaševića kako očekuje od župana da podnese ostavku.

“To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme”, komentirao je situaciju premijer nadodavši kako “Tomašević ne može ostati župan jer to nije realno nije dobro za tu županiju, ni za njega ni za HDZ”.

Jandroković dijeli isti stav kao i njegov šef.

“Potpuno je jasno da nakon svega što se dogodilo župan Tomašević podnese ostavku”, izjavio je politički tajnik HDZ-a.

Nakon sastanka župan je okupljenim medijima ispred Vlade izjavio kako kroz dogledno vrijeme ćemo dobiti informacije o čemu su razgovarali i koje rješenje su donijeli, javlja N1.

“Na gospodinu Tomaševiću je da donese odluku. U ovom trenutku vam neću ništa više reći”, komentirao je situaciju predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon što je izašao iz zgrade Vlade.


Komentari