ODBILI OBJAVITI OGLAS ZA POSAO: Tražili su radnika, a onda im je HZZ poručio ovo (FOTO)

Posao oglas web developer
Goran Stanzl/PIXSELL

Na Facebook stranici “Develpers Hrvatska” jedan je poslodavac podijelio svoju priču o zapošljavanju. 

Čini se da je zapošljavanje u Hrvatskoj tema koju se može problematizirati sa svih mogućih strana. Dok se radnici žale na plaće i uvjete rada, niti poslodavcima nije svejedno. Ako je suditi prema priči koju je jedan Zagrepčanin podijelio s drugim Facebook korisnicima, objaviti oglas za posao web developera može biti zbunjujuća stvar.

web developer
Facebook/Screenshot

Naime, kako je njegova tvrtka tražila radnika, oglas za posao poslali su na objavu Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Međutim, iz Zavoda su dobili odgovor kako oglas ne smiju objaviti, s obzirom da opis posla nije na hrvatskom jeziku. Ono što je Kristijana Jezidzića, koji je sa svima podijelio svoju priču, bio je odgovor na pitanje kako bi onda glasila hrvatski naziv za to zanimanje. Naime, web developer službeno se prevodi kao mrežno stranični razvojnik. 

‘Razvojnici Hrvatska’

Ova je objava odmah nakon toga potaknula i duhovitu raspravu među korisnicima Facebooka. Nekima je naziv bio neobičan, pa se tako razvila i diskusija oko nekih drugih poslova razvnojnika. “Dobro da nisu bila dva oglasa – za frontend i backend developera, tj. prednjeg i stražnjeg razvojnika”, a pojavio se i dobar prijedlog da se grupa odmah preimenuje. “Predlažem da za početak grupu preimenujemo u Razvojnici Hrvatska!”, komentirala je Biljana Vukelić. S druge strane, neki od korisnika Facebooka stali su u obranu prijevoda ovog, pa i drugih posuđenica iz engleskog jezika.

>>>BIZARAN OGLAS NA STRANICAMA SC-a: Nude posao studentima, a uvjet je gotovo nemoguće ispuniti


Komentari