ODABRALI BAŠ NAS: Svjetski poznata informatička kompanija otvara stotine radnih mjesta u Hrvatskoj

HZZ

Otvorilo bi se stotine radnih mjesta za visokokvalificirani stručni kadar koji ima dobro znanje engleskog i njemačkog jezika.

Američka kompanija IBM otvorit će novi centar za tehničku podršku korisnicima u Hrvastkoj premda su u igri bile Slovačka i Slovnije, pišu slovenski mediji. Također navode kako je hrvatska Vlada ponudila puno bolje uvijete za ulaganje za razliku od ostalih konkurenata.

Slovenci su prve kontakte s američkim tehnologijskim divom uspostavile krajem prošle godine, a pregovore je vodio i slovesnki premijer Miro Cerar, no, nisu pristali na velike porezne olakšice koje je IBM zahtjevao, pišu ljubljansko Delo i mariborski list Večer.

IBM je imao namjeru uspostaviti centar u Mariboru, a računalo se kako će se time otvoriti više stotina visokokvalificiranih radnih mjesta za stručnjake i osobe koje dobro barataju stranim jezicima, posebice njemačkim i engleskim.

Slovenski mediji još pišu kako je IBM-ov centar za tehničku podršku je zapravo projekt koji znači prijenos tih usluga iz Njemačke, Italije i drugih zapadnih zemalja prema istoku Europe zbog visoke stope kvalificiranih radnika, ali s puno manjom cijenom rada dok je jedan od glavnih elemenata pregovora bilo i dobivanje poreznih i drugih olakšica.


Komentari