Ocu monstrumu određen istražni zatvor, ići će na psihijatrijsko vještačenje

Facebook

Ocu koji je djecu bacio s balkona određen je 30-dnevni istražni zatvor, potvrdio je Hrvoje Visković, istražni sudac Županijskog suda u Zadru, kojem je dodijeljen ovaj predmet, javlja N1.

Istražni zatvor mu je određen zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja djela te zbog težine počinjenog kaznenog djela. Istražni sudac rekao je da se osumnjičeni branio šutnjom.

“Propisana kazna za ovako teško kazneno djelo je do 40 godina zatvora, a ako se odredi više kazni dugotrajnog zatvora, kazna se može popeti i na više od 50 godina“, pojasnio je Visković.

Na koliko godina bi mogao biti osuđen Josip Rođak, Visković nije želio spekulirati. Kako će teći proces ovitit će prvenstveno o tome što će pokazati psihijatrijsko vještačenje.

“Osoba koja je neubrojiva ne može biti kriva, određuje joj se smještaj na psihijatriji, najprije šest mjeseci, a potom prema potrebi”, pojasnio je Visković.

U četvrtak je pak glasnogovornica PU Zadarske Ivana Grbin potvrdila da su podnijeli kaznene prijave protiv oca za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju.

Podsjetimo, u Pagu je s balkona visokog 6 metara bacio četvero svoje malodobne djece. Curica koja je bila u kritičnom stanju jutros je uspješno operirana.

“Stanje djeteta je ozbiljno, ali stabilno”, priopćeno je iz bolnice danas oko podneva.


Komentari