Očekujete pohvalu za dobro obavljen posao? Evo zašto morate tu ideju odbaciti

ouisociety.com

Business Insider izdvojio je nekoliko najčešćih mitova kojima podliježemo na svojem poslovnom putu.

Mnogi kada se zaposle padnu pod utjecaj mitova o karijeri kojima se vode. Rezultat na koncu ostaje u odrazu nezadovoljstva, a sve zbog vjere u lažne pretpostavke, odnosno mitove.

Business Insider izdvojio je nekoliko najčešćih mitova kojima podliježemo na svojem poslovnom putu, a usustavio ih je predsjednik tvrtke Witte Kieeffer, Charles W. B. Wardell III. koji naglašava njihovu netočnost:

Sve se može napraviti do 35 godine

Umjesto u užurbanom kretanju kroz karijeru, vrijeme do 35. godine trebali biste provesti u pronalaženju posla u kojemu ste dobri, a ne se ‘trgati’ za visinama. Plaća bi trebala rasti u kasnijim godinama.

Sve se vrti oko novca

Ipak nije sve u novcu, mnogo je toga i u interesima i motiviranosti radnika. “Neka interesi i motivacija budu glavni pokretači. U većini slučajeva, oni koji rade ono što vole su istovremeno i oni koji dobivaju dobru kompenzaciju za to”, kaže Wardell.

Za svoju izvrsnost na poslu bit ćete primjereno nagrađivani

To nije istina. Mnogi očekuju pohvalu, nagradu za svoj rad, no uglavnom neće naići na nadređene koji bi im takvo što uputili. Svoje manje i veće uspjehe treba zato pratiti taktički i iskoristiti ih u eventualnim pregovorima oko plaće kada za to dođe vrijeme.

Posebni ste

Vrlo je malo ljudi zapravo posebno, iako većina sebi dodaje tu opisnu riječ.


Komentari