Očajnički poziv u pomoć trudne majke trogodišnje djevojčice: ‘Nemamo ništa, gladne smo, molimo vas, pomozite’

FOTO: Facebook / Kate Marusic

Zagreb, Zadar i Split pokazali su veliko srce. Još uvijek se možete uključiti u humanitarnu akciju

Uoči blagdana, dok uživamo u božićnom raspoloženju, većina nas je uzbuđena, vesela i sretna, a kući se vraćamo u topli dom. No, ima i onih kojima je pomoć prijeko potrebna i koji ne znaju kako će preživjeti sutrašnji dan. Među njima su trudna majka i njezina trogodišnja ići koje su ostale bez svega i mole ljude dobra srca za pomoć.

Apel očajne majke Facebookom se proširio u četvrtak, a papir s pozivom u pomoć pronašla je Zagrepčanka Kate Marušić, koja je fotografiju istog objavila na Facebooku.

“Ostavljena majka pred porod s djevojčicom od tri godine moli hitno za pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama te, ako je moguće, skupiti nešto za novorođenče jer trebam svaki dan roditi a nemamo ništa, doslovno smo gladne ja i moja djevojčica. Molim vas, pomognite mi! Nadam se vašem brzom odgovoru i nadi u dobre ljude”, piše na papiru koji je “Mimi” ostavila na jednom stupu na tramvajskoj stanici u Zagrebu.

Fotografija papira brzo se proširila na društvenim mrežama, a nije trebalo dugo da građani krenu u akciju. Angažirali su se Zagrepčani, Splićani i Zadrabni koji su počeli prikupljati hranu i osnovne higijenske potrepštine kako bi pomogli trudnoj majci.


“Danas smo bili kod Mimi koja je ostavila poziv u pomoć na tram stanici. Odnijeli smo nešto za prvu ruku za bebu u trbuhu i za djevojčicu od 3god. i nešto hrane,osnove. Uključite se ko jos želi to moze bit od pašte,riže,praška za robu do dječjih potrepština nije važno sve je dobro. Njima treba svega al SVEGA u groznoj su situaciji. Veliko hvala svima iz Zagreba,Splita i iz Zadra koji ste se tako brzo i efikasno javili i krenuli raditi pakete. Naći cemo valjda nekog dobrog srca da preveze stvari iz St za Zg. Zadranke bravo sto ste našle taj izletnički bus u subotu. Trebat ce njima toga možemo im nosit svaki tjedan a i ne pomaže se samo za božić. HVALA ŠTO STE LJUDINE!”, napisala je na Facebooku Kate Marušić, Zagrepčanka koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za trudnu majku i njezinu djevojčicu.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ako se želite priključiti humanitarnoj akciji za Mimi i njezinu trogodišnju kćer, možete se javiti samoj Mimi na broj mobitela 097 727 4939.[/box]

Komentari

loading...
-->