OBITELJ TRAŽI ODGOVORE: Još uvijek ne znaju zbog čega je preminuo njihov dječačić

Pixabay

Obitelj se zarazila salmonelom, dječak je preminuo, a još uvijek ne znaju razlog.

Još jedan u nizu apsurda u Hrvatskoj potresa obitelj koja se prije mjesec dana zarazila salmonelom. Jedno dijete umrlo, a obitelj ne može do obdukcijskog nalaza jer ga nisu zatražili, nije jasno kako su ga mogli zatražiti ako su bili u bolnici na liječenju.

Kada će saznati istinu o smrti svog djeteta?

Obitelj zastupa odvjetnica Dijana Kladar koja ipak tvrdi kako će sve biti u skladu sa zakonom te sumnja da će se morati uključiti i DORH.

“Prema informacijama koje imamo, obdukcijski nalaz još nije napravljen iako je prošlo već mjesec dana”, kaže odvjetnica, i dodaje “Cijela situacija s obzirom na komunikaciju koja nije baš najbolja s Kauflandom i mesnom industrijom braće Pivac kod mojih stranaka se pobuđuje, mislim ipak nepotrebno, sumnja u regularnost provođenja cijelog obdukcijskog postupka.”

Kladar kaže kako je dobila informacije da obitelj ne može dobiti nalaz obdukcije jer to nisu ni naručili. Oni to , pak, nisu ni mogli učiniti jer su svi članovi obitelji bili u bolnici i sada su u situaciji da ne mogu saznati uzrok smrti svog djeteta. 

Iz Kauflanda ne žele komunicirati, moguće da će završiti na sudu

Obitelj se još nije u potpunosti oporavila od opake bolesti, ali bolje su. Kako kaže odvjetnica, situacja je još gora jer je komunikacija s eventualnim sudionicima postupka otežana.

“Mi ćemo o pravnoj odgovornosti razgovarati ili mirnim putem ili ćemo završiti na sudu. Ali, svakako postoji moralna i profesionalna odgovornost primiti te ljude, njihovog odvjetnika. Tu je trebalo biti brže reakcije. Pa možda i postaviti pitanje treba li pomoć obitelji koja se našla u takvoj situaciji”, kaže odvjetnica Kladar.

Zasada se još nisu obratili drugim institucijama no svakako namjeravaju kontaktirati ministarstva zdravstva i poljoprivrede kako bi saznali kakve su oni informacije dobili od drugih zemalja, piše Net.hr.


Komentari