O OVOME SE DO SADA NIJE PRIČALO: Lovrinović otkrio šokantne detalje o radu HNB-a (FOTO)

Screenshot

Ivan Lovrinović sada se ponovno oglasio s vrlo zanimljivom konstatacijom.

Sve se više čini kako je predsjednik udruge Promijenimo Hrvatsku, koja djeluje unutar Mosta, Ivan Lovrinović, vrlo ozbiljno shvatio svoju ulogu saborskog zastupnika. Iako je prije tjedan dana kazao kako ne podržava više Most jer se, kako je ustvridio, osjeća izigranim zbog toga što su gospodarski plan sveli samo na teze bez rokova, a vjerojatno je bilo i malo ljutnje jer je očekivao ministarsku fotelju, a nije ju dobio.

No, to ga nikako ne spriječava da aktivno sudjeluje u reformiranju financijskog sektora, ako se to uopće može nazvati reformiranjem jer do sada nismo vidjeli ni “R” od reformi. Ipak, Lovrinović se svako toliko odluči, za razliku od ostalih političara, podijeliti sa javnosti neke od gorućih problema koje ostatak Hrvatske baš i ne spominje. Prije nekoliko dana imali smo prilike čuti detalje s prve sjednice Odbora za financije, a Lovrinović nam je prenio vrlo interesantne činjenice vezane za javnu nabavu, poslovanje političkih stranaka i upravljanja sportskim dvoranama.

Spominjao je kako je ova vlada nasljedila nesređenu papirologiju kod većine velikih sportskih dvorana u Hrvaskoj, kao primjer dao je zagrebačku Arenu, te dvorane u Poreču, Zadru i Varaždinu. Osim toga spominjao je stanje oko javne nabave alarmantnu te kako hitno treba mijenjati zakon jer on pogoduje razvoju korupcije. Na kraju je napomenuo jedan šokantan podatak kojim tvrdi da su materijalni troškovi po zaposleniku u javnim poduzećima kreću od 20 do 400 tisuća kuna. Kako tvrdi, to uključuje, mobitele, gorivo, kartice i slično. Lovrinović je na koncu utvrdio da se, bude li se srezavalo kod novog proračuna, moglo uštedjeti između tri i četiri milijarde kuna.

Otkrio šokantne podatke o HNB-u

Ivan Lovrinović sada se ponovno oglasio s vrlo zanimljivom konstatacijom. On je naime, kako tvrdi, na jučerašnjoj sjednici Odbora za financije, u izlaganju šefice FINA-e, Anđelke Bunete, čuo nevjerojatan podatak koji kaže da je Hrvatska narodna banka dužna FINA-i višemilijunski iznos. Lovrinović, koji očito puca na mjesto šefa HNB-a, odmah se upitao zašto HNB nije platio račun za usluge i kako je moguće da središnja banka može ikome ostati dužna.

LOVIRNOVIĆ FACE

Osim što je obznanio kako HNB ima financijskih problema, Lovrinović je usput obećao svojim pobornicima kako će uskoro pokrenuti izmjenu zakona o ovrsi, koji je prema njemu nerazuman. Lovrinović je, inače, savjetnik Udruge Franak i žestoki je protivnik korištenja ovrhe u svrhu instrumenta naplate.

lovrinović izjava

>>> MEDIJI SU VAM OVO PREŠUTJELI: Lovrinović otkrio šokantne detalje s prve financijske sjednice!


Komentari