Novi Todorićev blog: ‘Vlada sponzorira kriminal i potiče politički progon kako bi kriminal ostao tajan’

Screenshot/ivicatodoric.hr

Navodi kako je Ramljaku omogućeno da šest mjeseci bez ikakve kontrole prepravlja i namješta dokaze, patvori financijska izvješća izvanredne uprave, i podmeće dokumente koji terete Todorića.

Ivica Todorić danas je objavio novi tekst na svom blogu. U blogu navodi kako su Premijer Plenković i ministrica Dalić u ruke kriminalaca dali otetu privatnu imovinu ne vodeći niti najmanju brigu o nacionalnim interesima, brigu o radnim mjestima i strateškoj hrvatskoj gospodarskoj poziciji kroz Agrokor u zemljama regije. Blog prenosimo u cijelosti:

‘Nakaradni, kriminalan, pravno nevjerojatan, Ugovor o roll up kreditu, koji je, ipak, zahvaljujući novinarskoj znatiželji, ugledao svjetlo dana, razotkriva upravo sve ono na što upozoravam već tjednima. Ugovor, kojim se ne priznaje pravna nadležnost hrvatskih sudova (što je potpuno nevjerojatno), već moguće sporove delegira u zemlje anglosaksonskog prava, a odobrila ga je ministrica Dalić i premijer Plenković u suradnji s Ramljakom, otkriva stvarnu spregu Vlade i strvinarskog Knightheada u sada već najotvorenijem kriminalu ogromnih razmjera.

To još jače potkrepljuje činjenica da Vlada, koja je donijela neustavni Lex Agrokor i postavila izvanrednog povjerenika, a kako je definirano ugovorom o roll upu, Ramljaka zbog očitog kriminala bez pristanka Knightheada ne može ni smijeniti! Naravno, jer politički i medijski pritisak na Vladu mogao bi rezultirati smjenjivanjem Ramljaka i zločinačkoj organizaciji onemogućiti pritjecanje desetaka milijuna eura nepripadne financijske koristi. Pa su se strvinari osigurali ne samo dvostrukom vrijednošću hipoteke i prvenstvom naplate (a već su zaradili ogroman novac kroz isplatu 286 milijuna eura za obveznice koje su platili 60 milijuna) već i Ugovorom koji im jamči upravljanje nacionaliziranim koncernom.

Premijer Plenković i ministrica Dalić u ruke kriminalaca dali su otetu privatnu imovinu ne vodeći niti najmanju brigu o nacionalnim interesima, brigu o radnim mjestima i strateškoj hrvatskoj gospodarskoj poziciji kroz Agrokor u zemljama regije. Ovaj Ugovor suspendira čak i sam neustavni Lex, jer se bez Knightheada ne može ući niti u jedan postupak prema vjerovnicima, pa niti u nagodbu. Vlada, koja je Ramljaku omogućila neviđenu pljačku Agrokorove vrijednosti, te postupke svakodnevno podržava i legalizira kaznena djela. Tom je istom Ramljaku, uz savjetnika Knightheada, omogućeno da šest mjeseci bez ikakve kontrole prepravlja i namješta dokaze, patvori financijska izvješća izvanredne uprave, i podmeće dokumente koji terete mene i moju Upravu. Vlada pritom obilato sponzorira kriminal i potiče politički progon kako bi kriminal ostao tajan. Ali neće, jer, kako sam već rekao, neću šutjeti. Uskoro ću objaviti i nove dokaze koji još jače potvrđuju sve što sam do sada napisao.’


Komentari