Novi test djevojke prvog zaraženog negativan: Prvi test kćeri oboljelog iz Rijeke graničan

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom, a osoba je smještena u bolnici u Rijeci, priopćeno je u srijedu iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Stožer civilne zaštite objavio je priopćenje s preporukama građanima vezano uz koronavirus. Upute su poslali i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

MZO tako navodi preporuke HZJZ-a i upućuje sve odgojno-obrazovne ustanove da omoguće djeci redovito pranje ruku u toploj vodi sa sapunom. MVEP je pak izmijenio preporuke vezano za putovanja u Kinu i Italiju.

Hotel Tomislavov dom i apartmani Snježna kraljica postali su u srijedu karantena za oboljele od koronavirusa.

Više osoba je sumnjivo i provode se testiranja. Samo u Rijecu je osamdesetak ljudi tražilo testiranje na koronavirus.


Ponovljeni nalaz djevojke mladića koji je prvi zaražen koronavirusom u Hrvatskoj ponovno je negativan i otpuštena je iz bolnice, javlja N1.

U Rijeci je na koronavirus testirana još jedna osoba, pretpostavlja se da je riječ o kćeri oboljelog iz Rijeke. Jedan je nalaz granični, ujutro će tražiti novi uzorak za potvrdu. U Hrvatskoj se trenutačno testira 10 uzoraka, a 10 je u najavi i tijekom noći će stići u Zagreb, otkrila je u Dnevniku HRT-a Maja Grba Bujević, načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva.

Komentari

loading...
-->