Novi sablasni detalji: Prije ubojstva roditelja, Šunjerga je prijetio da će ubiti ujaka, a najavio je i samoubojstvo

FOTO: Facebook

Detalji koji su prethodili ubojstvu u Čistoj Velikoj polako izlaze u javnost, kao i oni nakon stravičnog čina Tina Šunjerge.

Prema pričama osoba bliskih obitelji Šunjerga, Tin Šunjerga (19) prije ubojstva vlastitih roditelja navodno je sestrični, kćeri majčina brata, prijetio da će joj ubiti oca.

Tinov ujak policijski je inspektor koji mu se zamjerio jer je njegovim roditeljima u nekoliko navrata rekao da se Tina povezuje s uporabom droge i lošim društvom.

Iako su sestrična i Tinov ujak znali za prijetnje, Tina nisu prijavili.

U javnost je procurio i podatak da je Tin, nakon ubojstva roditelja nakon čega je otišao na rođendansku zabavu na Facebooku ostavio status u kojem se oprašta od svojih prijatelja i najavljuje samoubojstvo. Status je nakon nekoliko sati ipak uklonjen, a sutradan je otkriveno stravično zlodjelo koje je počinio.

Priopćenje iz DORH-a: Roditeljima pucao u glavu s 30-ak centimetara udaljenosti

Tin Šunjerga priveden je u DORH, koji je na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje u kojem stoji da je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Tina Šunjerge, bez navođenja njegova identiteta, zbog dva teška ubojstva te protiv 20 godišnjaka zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

“Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 20-godišnjak (Tin Šunjerga, op.au.) u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj obio sef smješten u obiteljskoj kući i iz njega uzeo očev pištolj te potom pozvao svog prijatelja, drugookrivljenog 20-godišnjaka da ide s njim u polje gdje su njegovi roditelji obavljali radove, na što je ovaj pristao ne znajući za njegove namjere. U vrijeme dok je prvookrivljenikova majka upravljala automobilom marke Citroen Saxo šibenskih registarskih oznaka pri povratku kući, osnovano se sumnja da je prvookrivljenik ispalio metak u majčinu glavu u predijelu potiljka uslijed čega je ona zadobila ozljedu (prostrijelna rana glave i mozga) od koje je odmah preminula. Osnovano se sumnja da se potom uputio prema obiteljskoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, sa udaljenosti od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu prostrijelnu ranu glave i mozga od koje je otac preminuo na mjestu događaja.

Postoji osnovana sumnja da je drugookrivljeni 20-godišnjak u popodnevnim satima 25. ožujka 2017. u Čistoj Velikoj, nakon što je bio prisutan i vidio da je prvookrivljenik usmrtio na prethodno opisani način svoju majku u osobnom automobilu marke Citroen Saxo, izašao iz vozila te otišao svojoj kući bez da je nadležnim tijelima prijavio počinjenje tog kaznenog djela iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, a radi se o kaznenom djelu za koje je propisana kazna zatvora deset godina i teža.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog toga što je istražni zatvor nužan radi neometnog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške”, stoji u priopćenju DORH-a.

Mještani u šoku

Tin Šunjerga sin je jedinac. Ubio je svoje roditelje kojima je, sudeći prema riječima mještana, “bio sve na svijetu”.

U materijalnom smislu roditelji su mu skidali i zvijezde s neba. Vidjelo se to i po fotografijama na Facebooku. Mladi Šunjerga hvalio se skupim automobilima, motorima, a otac mu je čak uredio i paintball teren.

Navodno je novčana potpora stizala u mladićev džep i od bake i djeda iz Njemačke.

Potvrdili su to Tinovi školski kolege iz šibenske srednje Prometno-tehničke škole:

“Tin se često hvalio kako mu iz Njemačke djed i baka šalju 700 – 800 eura za džeparac. Za nas je to ogroman novac, a njemu je bio džeparac. Znamo da naši roditelji rade cijeli mjesec za daleko manje novca”, ispričali su bivši Tinovi poznanici iz školskih klupa, piše Šibenski.hr.

>>> Ubojica je u bijegu uspio stići sve do Zagreba i proći dvije blokadne točke

>>> Uhićena još trojica: Ubojica se prijateljima o ubojstvu roditelja povjerio na rođendanskoj zabavi

>>> Pucao na policajce: Uhićen mladić osumnjičen za ubojstvo oca i majke


Komentari