Novi rat na Fejsu: Nakon Lidije i Šimleše, zaratili Vaso i Kotromanović

Petar Galebov/PIXSELL/Davor Puklavec/PIXSELL

U obranu kolege Krstičevića, stao je HDZ – ov Milijan Brkić.

Nakon što je ministar Krstičević povukao neopozivu ostavku koju je prethodno dao, na Facebooku se oglasio bivši ministar obrane, Ante Kotromanović.

”Svijet je spašen. Hrvatska je spašena od svih ugroza. Vanjskih i unutrašnjih. Ministar uvrijeđena frajla ostaje, napisao je Ante Kotromanović na Facebooku.

U obranu kolege Krstičevića, stao je HDZ – ov Milijan Brkić, poznatiji kao Vaso, obrušivši se na Kotromanovića putem objave na Facebooku.

Naime, Vaso je bivšeg ministra prozvao kompleksašem te ga je optužio za ljubomoru,a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Drago mi je da je istinski heroj Domovinskog rata, moj prijatelj i “ratni drug” general Damir Krstičević odlučio da će nastaviti obnašati dužnost potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane.

S druge strane, bilo mi je i do sada potpuno jasno da je naš zajednički suborac, prijatelj i bivši ministar obrane Ante Kotromanović malo ljubomoran na Damira, a to se moglo osjetiti kada je nakon katastrofalnog požara u Splitu i okolici izjavio da se sustav domovinske sigurnosti raspao na prvom koraku.

Razlozi te ljubomore su mi potpuno razumljivi, jer Ante nije imao hrabrosti reći svom prijatelju Milanoviću ako se proračun za obranu realno ne uveća, ja nemam tu što raditi, kao što je to napravio Damir.

Isto tako Ante kao ministar, uspio je samo osigurati remont starih zrakoplova 2. generacije ( koji imaju karakteristike 1. generacije), a Damir je u ime Vlade RH uputio Poziv za prikupljanje ponuda za nabavku 4. generacije borbenih zrakoplova.

Vjerojatno je naš Kotroman malo ljubomoran i na to što je Krstičević uspio postići najšire moguće suglasje prilikom donošenja nove Strategije nacionalne sigurnosti, isto kao što će sigurno uspjeti i s konceptom Domovinske sigurnosti.

Moguće da je Kotromanovića malo pogodilo i to što je Krstičević uspio uz Vukovar, Varaždin, Ploče i u Sinju ponovno aktivirati vojarnu koju je baš Kotromanović zbog nedostatka sredstava u proračunu svojim potpisom zatvorio i proglasio trajno neperspektivnom. Siguran sam da Kotromanu nije bilo svejedno ni to što je vojarna dobila ime slavne „126. brigade HV“ kojom je upravo zapovijedao Kotromanović.

Na kraju krajeva svi smo mi od krvi i mesa, a možda nije ni loše malo ljubomore, ona može biti poticajna, može nas potaknuti na veću kreativnost, odlučnost i hrabrost. Ali kada pređe neku granicu, onda kao što vidimo iz današnjeg Kotromanovićeva komentara kojeg prenose mediji, može prerasti u teške komplekse.

Iako mi nikada neće biti jasno kako je moguće da „čovik od dva metra“ kao što je Kotromanović može imati komplekse na bilo koga, a pogotovo na svoga suborca Damira Krstičevića – ipak me tješi rečenica koju sam danas čuo od svoga prijatelja liječnika, a ona glasi: KOMPLEKSI ZNAJU BITI JAKO PROBLEMATIČNI, ALI MOŽE IH SE RELATIVNO USPJEŠNO LIJEČITI – A RADNA TERAPIJA JE NAJUČINKOVITIJA”, napisao je Vaso.

Međutim, Kontromanović HDZ – ovcu nije ostao dužan pa mu je na prozivku odgovorio također putem Facebook objave.

Dragi Vaso hvala ti na javljanju i tvojim vrijednim komentarima..Da jako sam ljubomoran na taj vas sustav domovinske sigurnosti jer ste lijepo prikazali kako funkcionira u praksi. Navijači i narod su se prije i bolje samorganizirali nego li ste vi pokrenuli sustav kriznog upravljana.

Drugo, dragi prijatelju proračun MORHa u 2015 bio je veći nego li danas sto svatko zna tko prati MORH.. Treće, da mi nismo remontirali postojeću eskadrilu aviona, a usput da ti napomen da se to izbjeglo za vrijeme mandata dvije vlade HDZ prije mene, danas o tome nas dva nebi ni raspravljali. Zrakoplovstvo bi se jednostavno ukinulo..I to znaju svi koji prate MORH.

Dalje, da te podsjetim.. donijeli smo sve strateške dokumente i dobili jednoglasnu potporu u Saboru. Oni se zovu: Strateski pregled obrane, Dugoročni plan razvoja OS, Zakon o obrani, zakon o službi o OS te Plan obrane RH i to prvi put u povijesti. Kažeš da sam ja ukinuo vojarne Vukovar, Sinj, Varaždin.To također nije istina. To su ukinuli tvoje kolege iz HDZ puno prije nego li sam postao ministar. Ploče nitko nije ukinuo..

A da te malo informiran sto smo mi sve pokrenuli sa ono malo novaca…helikoptere, haubice, novi brodovi, nove jurišne puške, i još smo na nabavama godišnje znali uštedjeti 100 mil kuna i uložiti u infrastrukturu…Itd.

Svi koji prate MORH to znaju. Čudi me da si iznio niz netočnih činjenica ali očito je to posljedica nedostataka rada u Saboru i tvog dvomjesečnog godišnjeg odmora. Slažem se da je radna terapija dobra za liječenje kompleksa neinformiranosti” oštar je bio Kotromanović.


Komentari